Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Το Γαλάτσι ήταν μόνο η αρχή»

Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Το Γαλάτσι ήταν μόνο η αρχή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στο διήμερο ευρωπαίκό συνέδριο με τίτλο «Το μέλλον της ΕΕ: προκλήσεις και προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις».που διοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL, στην Αθήνα, ως μια σημαντική συνάντηση για την ευρωπαϊκή Αριστεράς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019. Στο Συνέδριο θα παραστούν και θα παρέμβουν ο υποψήφιος της Αριστεράς για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Nico Cue και η αντιπρόεδρος του Gue Maite Mola. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
«Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το Γαλάτσι ήταν η αρχή», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «στο επόμενο διάστημα η Προοδευτική Συμμαχία θα πάρει σάρκα και οστά με την οργάνωση επιτροπών στήριξης σε κάθε γωνιά της χώρας».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες στο Γαλάτσι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα συμμετοχής, αποφασιστικότητας, νίκης.

Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ευρεία, Προοδευτική Συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κινητοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και της Νεολαίας, των στελεχών και των βουλευτών μας.

Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης των μελών μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για το προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Και, στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέραν από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Κουντουρά, Δανέλλης, Αγτζίδης και Βαλντέν μεταξύ των νέων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή

Οι νέες υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, μεταξύ των οποίων είναι η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου.

Μένουν έτσι να ανακοινωθούν πέντε ακόμη υποψηφιότητες, μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο.