Τσόμσκι: Οι Γερμανοί φέρθηκαν πολύ άγρια στην Ελλάδα

Τσόμσκι: Οι Γερμανοί φέρθηκαν πολύ άγρια στην Ελλάδα

Τι υποστηρίζει ο διεθνούς φήμης διανοητής με αφορμή τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Σε άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσουν οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Νόαμ Τσόμσκι, χαρακτηρίζοντας τις ως επικίνδυνες.

Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, η ευρωπαϊκή στάση των δανιεστών, των οποίων ηγείται η Γερμανία, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εξαιρετικά άγρια» δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι μία αντίδραση που αποτελεί προειδοποίηση και για τους Podemos στην Ισπανία σε περίπτωση που κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα.

Ο διεθνούς φήμης διανοητής, μιλώντας στο democracy now τόνισε ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις γιατί οι Γερμανοί αντιμετώπισαν ιδιαίτερα σκληρά την Ελλάδα. Οι Γερμανοί, συμπλήρωσε ο Τσόμσκι αντέδρασαν σχεδόν σε κάθε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριξε ότι αυτό που συμβαίνει με τη λιτότητα είναι πραγματικά ένας ταξικός πόλεμος.

«Η λιτότητα σε συνδυασμό με την ύφεση δεν βγάζει κανένα νόημα» είπε ο Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι απλά κάνει την κατάσταση χειρότερη. «Το ελληνικό χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές υποτίθεται ότι θα το μείωναν» συμπλήρωσε ο Τσόμσκι.

«Ο πληθυσμός υποφέρει. Οι πολιτικές του κράτους πρόνοιας διαβρώνονται και αυτός είναι ένας ταξικός πόλεμος δεν είναι απλά μία οικονομική πολιτική που στοχεύει στον τερματισμό της λιτότητας» είπε ο διεθνούς φήμης διανοητής και πρόσθεσε ότι αυτό κρύβει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε άνοδο τους ακροδεξιούς, «η εναλλακτική στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή» είπε ο Τσόμσκι.