ΤΤ: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος επιχειρηματιών και τραπεζικών στελεχών

ΤΤ: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος επιχειρηματιών και τραπεζικών στελεχών

20 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους πρώην πρόεδροι της τράπεζας, μέλη της διοίκησης, και επιχειρηματίες που πήραν δάνεια.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος εξέδωσαν τουλάχιστον δέκα εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η δικογραφία σχετίζεται με τη χορήγηση δανείων και η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου και Ελένης Ράικου.

Ακόμη ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι το Τ.Τ. είχε χορηγήσει δάνεια τόσο στις εταιρείες του ομίλου Καρούζου, όσο και στην Alapis περιπτώσεις που διερευνούνται επίσης από τη δικαιοσύνη.

Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δυο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.