TUI: Αρνητικά όλα τα επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα του Mein Schiff 6

TUI: Αρνητικά όλα τα επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα του Mein Schiff 6
epa05151442 (FILE) A file photo dated 01 June 2014 showing the cruise ship 'Mein Schiff 3' (lit: My Ship 3) with logo of the TUI travel group at its funnel, Hamburg, Germany. Reports state Europe's largest travel company on 09 February 2016 saying they have been hit by lower bookings for summer holidays in Turkey, with bookings suffering of a 40 per cent drop, mainly because of security concerns. The company also said they are suffering from lower sales of north Africa holidays. The company still expects to reach the expected 10 per cent growth in profit for full year. EPA/CHRISTIAN CHARISIUS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ενας τρίτος έλεγχος PCR, ο οποίος διενεργήθηκε από τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να δώσει αποτελέσματα εντός της ημέρας.

Τα 12 ασαφή θετικά κρούσματα COVID-19 του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, τα οποία καταγράφηκαν εχθές έπειτα από ελέγχους ρουτίνας, έχουν πλέον αναγνωριστεί ως αρνητικά μετά από δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από την TUI Cruises καθώς και από τις ελληνικές αρχές, επιβεβαιώνει η TUI σε ανακοίνωσή της και κάνει γνωστό ότι ένας τρίτος έλεγχος PCR, ο οποίος διενεργήθηκε από τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να επιβεβαιώσει εκ νέου τα παραπάνω δεδομένα. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται εντός της ημέρας.

Οπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, η TUI Cruises συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με τις προσυμφωνημένες διαδικασίες στο πλαίσιο των υγειονομικών κανόνων της TUI Cruises.

Όλο το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έχει ακολουθήσει αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω τη πανδημίας καθόλη τη διάρκεια των 14 ημερών και κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Ως προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες για την επανέναρξη της κρουαζιέρας, οι οποίες έχουν συντονιστεί με τις ελληνικές αρχές, τα 12 εν λόγω μέλη του πληρώματος έχουν απομονωθεί από τη Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για 24 μέλη του πληρώματος της 1η ομάδας επαφής, τα οποία υποβλήθηκαν άμεσα σε ελέγχους αντισωμάτων από τις ελληνικές αρχές, με όλα τα
αποτελέσματα να εμφανίζονται αρνητικά. Μέχρι να είναι διαθέσιμα τα τελικά αποτελέσματα, το εν λόγω πλήρωμα θα παραμείνει σε απομόνωση.

Χάρη στα εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και τους αυστηρούς κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης επί του πλοίου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το υπόλοιπο πλήρωμα. Δεδομένου ότι κανένας επισκέπτης δεν έχει επηρεαστεί με κάποιο τρόπο από το γεγονός ή δεν ανήκει στην 1η ομάδα επαφής, δεν απαιτούνται σχετικοί έλεγχοι. Μόλις οι ελληνικές αρχές δώσουν την έγκρισή τους, η κρουαζιέρα θα συνεχιστεί σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα. Εν συνεχεία, όλες οι εκδρομές των επισκεπτών που ήταν δρομολογημένες για σήμερα στον Πειραιά επαναπρογραμματίζονται και μεταφέρονται για αύριο, Τετάρτη.

Το Mein Schiff 6 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά ενώ η κρουαζιέρα ξεκίνησε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σχετικά με τους υγειονομικούς κανόνες στο πλοίο Για τη σταδιακή επανέναρξη της κρουαζιέρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η TUI Cruises σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου κατάρτισε ένα υγειονομικό πλαίσιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που ακολουθούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι διαδικασίες αυτές αφορούν επίσης στο check-in καθώς και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού (π.χ. υποχρεωτικά ερωτηματολόγια υγειονομικού ελέγχου, καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών και του προσωπικού, υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in κ.λπ.).

Για την τήρηση των αποστάσεων, η πληρότητα του πλοίου περιορίζεται στο 60% και διατίθενται μόνο σουίτες και καμπίνες με μπαλκόνι. Οι υφιστάμενοι, αυστηροί κανόνες υγιεινής συμπληρώθηκαν με επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης.

Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής δικό του νοσοκομειακό χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα μέτρα προστασίας βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο Robert KochInstitut (RKI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων.