Τζακ Λιου: Ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Τζακ Λιου: Ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
U.S. Treasury Secretary Jack Lew speaks at U.S.-China Strategic and Economic Dialogue (S&ED) at the State Department in Washington June 23, 2015. The United States on Tuesday expressed deep concern about state-sponsored cyber theft and stressed the need to keep Asian sea lanes open at the start of annual talks with China, and said the world depended on the ability of the two countries to narrow their differences. REUTERS/Yuri Gripas - RTX1HR38

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει επίπονα μέτρα για να ανακάμψει, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Στην ανάγκη λήψης επίπονων μέτρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο ο Τζακ Λιου.

Εν αναμονή των αποφάσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, σχετικά με το πρόγραμμα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», μιλώντας στην εκπομπή Morning Money του Politico, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και στην Ελλάδα.

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να το καταλάβουν. Δεν είναι βιώσιμο», σχολίασε ο Τζακ Λιου αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος και συνέχισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε λήψη επίπονων μέτρων για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας της». «Το ζήτημα για την Ελλάδα, είναι να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα μπορεί να συντηρήσει το χρέος της» είπε ο Αμερικανός.

Στη συνέχεια είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. «Δεν είναι μόνον το κούρεμα» είπε ο κ. Λιου.

Αξιολογώντας τη γενική κατάσταση, ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι «το βασικό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Τζακ Λιού είπε ότι «το ρίσκο της επέκτασης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες, είναι πολύ μικρότερο απ’ ότι το 2010».