Τζανάκης: «Οι επιχειρηματίες να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν να είναι εμβολιασμένο»

Τζανάκης: «Οι επιχειρηματίες να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν να είναι εμβολιασμένο»
(Ξένη Δημοσίευση) Ξεκίνησαν και στα Χανιά οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Στο Νοσοκομείο Χανιών , ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. ΑΠΕ ΜΠΕ/ 7η ΥΠΕ/ STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε ότι «βαδίζουμε στο ευμενές σενάριο με περίπου 3.500 κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο».

Για την πορεία της πανδημίας και της εμβολιαστικής διαδικασίας μίλησε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον τουρισμό, εκτίμησε πως αρκετοί εξ αυτών φοβούνται ή αμελούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος των συρροών να προέρχεται δυστυχώς από αυτούς.

«Αυτό θα πρέπει κατά την γνώμη μου να μην επαναληφθεί ή να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια με το καλό, εάν η πανδημία δεν μας αφήσει» είπε και πρόσθεσε πως «Θα πρέπει κατά την γνώμη μου στον τουρισμό, κι οι επιχειρηματίες ιδιαιτέρως, να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν, να είναι εμβολιασμένο».

«Οι επιχειρηματίες κάλλιστα με βάση το εργατικό δίκαιο μπορούν να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις. Επομένως να είναι ένα επιπλέον κίνητρο αυτό, ότι δεν μπορείς να προσλαμβάνεσαι σε καλές δουλειές ή όπου νομίζεις εξαιτίας του ότι δεν είσαι εμβολιασμένος», συνόψισε.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην χώρα, ο κος Τζανάκης υπενθύμισε πως βάση των μοντέλων για την πορεία της πανδημίας, είχε εκτιμηθεί πως εντός Ιουλίου, θα αγγίζαμε τα 3.000 και πλέον κρούσματα, υπολογίζοντας όμως ότι πια πορευόμαστε προς το ευμενές σενάριο του μοντέλου το οποίο δείχνει περίπου 3.500 κινητό μέσο όρο γύρω στον Δεκαπενταύγουστο.