Τζεφ Μπέζος: Αφήνει στις 5 Ιουλίου τα ηνία της Amazon- Η σημασία της ημερομηνίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Amazon με έδρα το Σιάτλ, είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο την αποχώρηση του 57χρονου Μπέζος, χωρίς να προσδιορίσει τότε ακριβή ημερομηνία – Νέος CEO ο Αντι Τζάσι.

Την ημερομηνία που θα εγκαταλείψει το τιμόνι της Amazon επέλεξε τελικά ο ιδρυτής του αμερικανικού κολοσσού, Τζεφ Μπέζος.

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Amazon από ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο σε έναν πραγματικό κολοσσό διαδικτυακού εμπορίου, ανακοίνωσε ότι τη θέση του θα αναλάβει το στέλεχος της εταιρείας, Άντι Τζάσι, στις 5 Ιουλίου.

«Επιλέξαμε αυτή την ημερομηνία γιατί έχει συναισθηματική αξία για μένα προσωπικά», είπε ο ίδιος την Τετάρτη στη συνέλευση των μετόχων της Amazon, καθώς τη μέρα εκείνη θα συμπληρωθούν 27 χρόνια από την ίδρυση της επιχείρησης το 1994.

Η Amazon με έδρα το Σιάτλ, είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο την αποχώρηση του 57χρονου Μπέζος, χωρίς να προσδιορίσει τότε ακριβή ημερομηνία. Ο Τζάσι που θα αναλάβει ως νέος CEO, είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής του τμήματος cloud computing της Amazon και η επιλογή του ως διαδόχου υποδεικνύει και τη στροφή της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, που ξεκίνησε ως online κατάστημα λιανικής για να εξελιχθεί σ’ έναν από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς ομίλους.

«Ο Άντι Τζάσι θα είναι ένας εξαίρετος ηγέτης και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης μου», είπε στη συνέλευση των μετόχων ο Μπέζος.

Ο 57χρονος Μπέζος, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με προσωπική περιουσία $167 δισ. δεν αποχωρήσει εντελώς. Θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon και θα επικεντρωθεί σε νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες. Παράλληλα, σκοπεύει να εστιάσει σε άλλα εγχειρήματα, όπως την Blue Origin, αλλά και την εφημερίδα του, την Washington Post.

Η Τετάρτη πάντως ήταν μια ημέρα πλήρης σημαντικών ανακοινώσεων, καθώς έγινε γνωστό ότι η Amazon θα αγοράσει το ιστορικό κινηματογραφικό στούντιο της MGM στο Χόλυγουντ έναντι 8,45 δισ. δολαρίων, με την ελπίδα να εξοπλίσει την υπηρεσία streaming με περισσότερες εκπομπές και ταινίες, ώστε να ανταγωνιστεί άλλες πλατφόρμες που μεσουρανούν, με κυριότερη το Netflix.