Τζεντιλόνι: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, τελικά, θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ»

Τζεντιλόνι: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, τελικά, θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ»
epa08046064 European Commissioner in charge of Economy, Paolo Gentiloni attends a press conference following an Economic and Financial Affairs Council (ECOFIN) at the European Council in Brussels, Belgium, 05 December 2019. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ιταλός Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών τόνισε πως  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα προσφέρει «επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με χαμηλά επιτόκια».

«Το Ταμείο Ανάκαμψης, στο τέλος, θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ιταλός Επίτροπος μιλώντας στο Rai tre τόνισε πως  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα προσφέρει «επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με χαμηλά επιτόκια». Όπως μάλιστα ανέφερε ο Τζεντιλόνι, η χθεσινή γαλλογερμανική συμφωνία επί του θέματος, για ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 500 δισ. ευρώ, μέσω του Ταμείου που θα χρηματοδοτήσει η Κομισιόν έπειτα από προσφυγή της στις αγορές  αποτελεί «γεγονός χωρίς προηγούμενο».

Ο αρμόδιος Επίτροπος υπογράμμισε, τέλος, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χορηγηθούν «το γρηγορότερο δυνατό» και ότι «οι τελικές αποφάσεις θα συνδέονται , φυσικά, με τους στόχους που πρόκειται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».