Τζόκοβιτς: «Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Τσιτσιπάς»

Τζόκοβιτς: «Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Τσιτσιπάς»
epa07565597 Novak Djokovic of Serbia (R) and Stefanos Tsitsipas of Greece (L) pose for the photographers after their Mutua Madrid Open tennis final game at Caja Magica, in Madrid, Spain, 12 May 2019. EPA/KIKO HUESCA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, τον οποίον θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Roland Garros (09/10). Τι είπε για τις ενοχλήσεις στην αρχή του ματς με τον Μπούστα.

Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε τη λάμψη και τη φρεσκάδα των προηγούμενων αγώνων του στο Παρίσι και ότι κάτι τον απασχολούσε στην προημιτελική αναμέτρηση με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, το βράδυ της Τετάρτης.

Η ταινία στον αυχένα και το ιατρικό τάιμ άουτ για τον αγκώνα, μαρτύρησαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Νόλε, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Ο ίδιος, μετά τη δύσκολη νίκη του στα 4 σετ επί του Ισπανού, παραδέχθηκε ότι ένιωθε πόνους σε αυτά τα δύο μέρη του σώματός του, όμως στην εξέλιξη του παιχνιδιού κατάφερε να τα ξεπεράσει και ο πόνος να μειωθεί δραστικά, με αποτέλεσμα να ανεβάσει την απόδοσή του όσο το ματς προχωρούσε.

«Δεν αισθανόμουν καλά, ερχόμενος στο court σήμερα. Κάποια πράγματα έγιναν στην προπόνηση πριν το ματς και έπρεπε να αντιμετωπίσω όλα αυτά τα σωματικά προβλήματα. Όμως, όσο το ματς προχωρούσε ένιωσα καλύτερα και δεν πονούσα τόσο πολύ. Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία. Για ενάμιση σετ ο Καρένιο Μπούστα ήταν καλύτερος στο γήπεδο. Εγώ δεν είχα ενέργεια στα πόδια μου. Μου πήρε ενάμιση σετ για να νιώσω λίγο άνετα και να ξεκινήσω να παίζω όπως θα έπρεπε.

Είχα κάποια προβλήματα στο λαιμό και στον ώμο. Δεν θέλω να το αναλύσω περισσότερο καθώς είμαι μέσα στο τουρνουά. Νιώθω καλά τώρα. Όπως είπα όσο εξελισσόταν το ματς, ένιωθα και καλύτερα και ο πόνος δεν υπήρχε», είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος Σέρβος.

Για την αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά της Παρασκευής, ο Τζόκοβιτς είπε: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Παίζει το τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες, κέρδισε και το ATP Finals. Είναι πολύ σταθερός σε όλες τις επιφάνειες. Είναι ένας μεγάλος τύπος, έχει μεγάλο σερβίς, μεγάλο forehand, έχει πολύ σπιν, ανεβαίνει πολλές φορές στο φιλέ, μπορεί να παίξει επιθετικά, να παίξει αμυντικά, κινείται πολύ καλά στο γήπεδο. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Δουλεύει πολύ σκληρά, έχει πολύ καλή ομάδα με τον πατέρα του και τον Πάτρικ Μουράτογλου.

Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς και για τους δύο. Ημιτελικά ενός Grand Slam, αυτό περιμένεις. Ελπίζω να είμαι καλά και να παίξω το καλύτερό μου».

Πηγή: sport24.gr