Τζόνι Ιβ: Μετά από 30 χρόνια στην Apple, σχεδιάζει το μέλλον της Airbnb

Τζόνι Ιβ: Μετά από 30 χρόνια στην Apple, σχεδιάζει το μέλλον της Airbnb
epa07833406 Apple CEO Tim Cook (R) and Apple Chief Design Officer Jony Ive as members of the media look at new Apple products during the hands-on portion of the Apple Special Event in the Steve Jobs Theater at Apple Park in Cupertino, California, USA, 10 September 2019. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η γνωστή startup διαμοιρασμού κατοικιών, η οποία σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο αργότερα φέτος, ανακοίνωσε ότι η πολυετής συμφωνία θα είναι μια «ειδική συνεργασία», στο πλαίσιο της οποίας ο Ive και η εταιρεία του θα αναπτύξουν την ομάδα εσωτερικής σχεδίασης της Airbnb.

Η Airbnb συμφώνησε με τον πρώην επικεφαλής σχεδίασης της Apple, Jony Ive, και τη νέα εταιρεία του, LoveFrom, για να συνεργαστούν πάνω σε σημαντικά πρότζεκτ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η γνωστή startup διαμοιρασμού κατοικιών, η οποία σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο αργότερα φέτος, ανακοίνωσε ότι η πολυετής συμφωνία θα είναι μια «ειδική συνεργασία», στο πλαίσιο της οποίας ο Ive και η εταιρεία του θα αναπτύξουν την ομάδα εσωτερικής σχεδίασης της Airbnb. Σε ανάρτηση ιστολογίου του, ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, είπε ότι ο ίδιος και ο Ive είναι φίλοι εδώ και καιρό.

Η Airbnb έχει προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί στον κλάδο της ενοικίασης μέσω διαδικτύου με όπλο το design. Η εταιρεία έχει τα δικά της τυπογραφικά στοιχεία και παρουσιάζει επανασχεδιάσεις στην ιστοσελίδα και στην κινητή εφαρμογή της. Παράλληλα, διαθέτει την ομάδα πειραματικών προϊόντων Samara, της οποίας ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων αφορά τη σχεδίαση σπιτιών. Οι γνώσεις του Ive στον σχεδιασμό προϊόντων θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες γι’ αυτές τις προσπάθειες.

Στην Apple, ο Ive ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση πολλών γενεών iPhone, iPad, Mac και Apple Watch, και ήταν γνωστός ως ο «πνευματικός συνέταιρος» του συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Επίσης, υπήρξε άνθρωπος-κλειδί για τη σχεδίαση των νέων γραφείων της Apple στο Κουπερτίνο, καθώς και για την εκ νέου σχεδίαση των καταστημάτων λιανικής της εταιρείας.

Ο Ive έχει εργασθεί και πάνω σε προσωπικά πρότζεκτ, σχεδιάζοντας παραδοσιακές κάμερες, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που πουλήθηκε για πάνω από 250.000 δολάρια, ένα μοντέρνο γραφείο και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο Ive ξεκίνησε τη νέα του εταιρεία, LoveFrom, μαζί με τον Marc Newson, έναν άλλον βετεράνο σχεδιαστή που δούλεψε κι αυτός πάνω σε μερικά έργα στην Apple.

Η Airbnb δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της με τον Ive, ο οποίος έφυγε από την Apple  πέρυσι.