Τζόνσον: Ετοιμαστείτε για κατάρρευση, αλλά μην πανικοβάλλεστε!

Τζόνσον: Ετοιμαστείτε για κατάρρευση, αλλά μην πανικοβάλλεστε!
Photo:

«Μπορεί να προκληθεί κατάρρευση με το Brexit, αλλά στο τέλος όλα θα είναι μια χαρά», προειδοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Μπορεί να προκληθεί κατάρρευση με το Brexit, αλλά στο τέλος όλα θα είναι μια χαρά, προειδοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υιοθετούσε πιο σκληρή στάση αν ηγείτο αυτός των συνομιλιών, σύμφωνα με το BuzzFeed.

Τα σχόλια του Τζόνσον ηχογραφήθηκαν μυστικά κατά τη διάρκεια δείπνου την Τετάρτη το βράδυ και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο χθες, ώρες μετά την κατάληξη από τους υπουργούς σε συμβιβασμό για ένα βρετανικό σχέδιο “δικλείδα ασφαλείας” που αποσκοπεί στο να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία μετά το Brexit.

Ο Τζόνσον σημείωσε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρχίζει να υιοθετεί μια σκληρότερη γραμμή, αλλά θα υπάρξει ανάγκη για νηφαλιότητα καθώς θα γίνονται πιο δύσκολες οι συνομιλίες τους ερχόμενους μήνες.

“Νομίζω ότι η Τερέζα θα περάσει σε μια φάση στην οποία θα είμαστε πολύ πιο μαχητικοί με τις Βρυξέλλες”, δήλωσε ο Τζόνσον, σύμφωνα με την ηχογράφηση.

“Πρέπει να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι μπορεί να προκληθεί τώρα μια κατάρρευση. ΟΚ; Δεν θέλω κανένας να πανικοβληθεί κατά τη διάρκεια αυτής της κατάρρευσης. Κανένας πανικός. Pro bono publico (υπέρ του δημοσίου συμφέροντος), κανένας βρωμο-πανικός. Θα είναι όλα μια χαρά στο τέλος”, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ηχογραφημένες δηλώσεις του.

Ψήφος εμπιστοσύνης από Μέι παρά τα σχόλεια

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εμπιστεύεται τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, δήλωσε εκπρόσωπός της, μετά την αποκάλυψη ηχογραφημένου σχολίου που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον ότι μπορεί να προκληθεί κατάρρευση με το Brexit, αλλά στο τέλος όλα θα είναι μια χαρά.

“Η πρωθυπουργός πιστεύει ότι το υπουργικό της συμβούλιο και η κυβέρνησή της εργάζονται σκληρά για να ανταποκριθούν στη βούληση του λαού και ότι εργάζονται σκληρά για να πάρουν πίσω τον έλεγχο των χρημάτων, των νόμων και των συνόρων μας”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Μέι, σημειώνοντας ότι δεν σχολιάζει το υλικό που διέρρευσε.

Στην ερώτηση που της έγινε αν η Μέι εμπιστεύεται τον Τζόνσον, η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού απάντησε: “Βεβαίως”.

Τα σχόλια του Τζόνσον ηχογραφήθηκαν μυστικά κατά τη διάρκεια δείπνου την Τετάρτη το βράδυ και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο BuzzFeed χθες, ώρες μετά την κατάληξη από τους υπουργούς σε συμβιβασμό για ένα βρετανικό σχέδιο “δικλείδα ασφαλείας” που αποσκοπεί στο να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία μετά το Brexit.