Το uberTAXI έφτασε στην Αθήνα

Η Uber έφτασε στην Αθήνα με το uberTAXI, μια πλατφόρμα για όλους τους οδηγούς Ταξί.

Έφτασε και στην Αθήνα μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές για κλήση ταξί, το uberTAXI. Η καινοτόμα πλατφόρμα της Uber συνδέει τους οδηγούς με τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί στην ίδια πλατφόρμα. Με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί, της Αθήνας, μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντάς παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες.

Η Αθήνα είναι ιδανική για το λανσάρισμα του uberTAXI καθώς διαθέτει περισσότερους από δέκα χιλιάδες οδηγούς Ταξί έτοιμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επιβάτες.

Ο Loïc Amadò, εκπρόσωπος της Uber Greece δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το ξεκίνημα της πλατφόρμας uberTAXI στην Αθήνα. Το uberTAXI δίνει στον κόσμο μια εύκολη και αξιόπιστη επιλογή για να κινείται στην πόλη.

»Το uberTAXI ανοίγει την πλατφόρμα και την τεχνολογία της Uber στους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί, προσφέροντας περισσότερες επιλογές τόσο σε αυτούς όσο και στους Αθηναίους επιβάτες. Με την τάση στις μεταφορές να είναι οι συναλλαγές χωρίς μετρητά, το uberTAXI δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους και να προσφέρουν την ποιοτική εμπειρία της Uber στην, γεμάτη ζωή, ελληνική πρωτεύουσα».

Δεν ξεκινάει η αμφιλεγόμενη μίσθωση ιδιωτικών οχημάτων
Η Uber αποκτά παρουσία στην Αθήνα μόνο μέσω των επαγγελματιών οδηγών. Προς το παρόν τουλάχιστον η εταιρεία δεν σκοπεύει να προκαλέσει τα συνδικάτα με τη διάθεση της υπηρεσίας και σε ιδιώτες οδηγούς, πρόθυμους να κάνουν το ταξί έναντι χαμηλότερης αμοιβής.

Η παροχή της υπηρεσίας από ιδιώτες κατόχους ΙΧ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Παρ’ ολ’ αυτά η μέχρι πρότινος αρμόδια Επίτροπος, Νίλι Κρους είχε αντιταχθεί έντονα στην στάση των αυτοκινητιστών αποδίδοντας τις κινητοποιήσεις σε «καρτέλ των ταξί» και λέγοντας πως «το Uber είναι ευπρόσδεκτο». Αφορμή για την έντονη αντίδραση της Επιτρόπου στάθηκε η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που απαγόρευε την χρήση του Uber στην χώρα, υπό την απειλή προστίμου 10.000 ευρώ ανά παραβίαση.

Τι είναι τελικά το uberTAXI
Η εφαρμογή της Uber είναι διαθέσιμη για όλα τα smartphones (iOS, Android, Windows Phones και Blackberry). Οι επιβάτες πρέπει απλώς κατεβάσουν την εφαρμογή, να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να ξεκινήσουν τις διαδρομές τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Η Uber παρέχει στον επιβάτη πληροφορίες όπως η φωτογραφία, το όνομα του οδηγού και ο αριθμός κυκλοφορίας του Ταξί, ενώ ο επιβάτης έχει και τη δυνατότητα να βλέπει την πορεία του Ταξί σε πραγματικό χρόνο καθώς πλησιάζει για να τον παραλάβει. Επίσης οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε έναν ζωντανό χάρτη με GPS τον οποίο μπορούν να μοιραστούν με φίλους ή δικούς τους ανθρώπους ώστε εκείνοι να παρακολουθούν την διαδρομή τους και να σιγουρευτούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Σχετικά με την Uber
Η Uber είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που συνδέει σε πραγματικό χρόνο τους επιβάτες και χρήστες της εφαρμογής με οδηγούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η πλατφόρμα της Uber προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς σε 230 πόλεις σε 50 χώρες παγκοσμίως, συμβάλλοντας στην εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο ο κόσμος κινείται στις πόλεις του.