UBS: Αστάθεια και μεταβλητότητα θα επικρατήσουν στις αγορές τους επόμενους μήνες

UBS: Αστάθεια και μεταβλητότητα θα επικρατήσουν στις αγορές τους επόμενους μήνες
epa08146957 (FILE) - The logo of Swiss investment bank and financial services company UBS is seen at a bank's branch in St. Moritz, Switzerland, 29 November 2018 (reissued 21 January 2020). UBS released their 4th quarter and full year 2019 results on 21 January 2020, saying their 2019 net profit stood at 4.3 billion USD. EPA/MATTIA SEDDA *** Local Caption *** 54920344 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο S&P 500 και ο MSCI World Index σημείωσαν άνοδο 9,1% και 6,9% αντίστοιχα τον περασμένο μήνα

Αστάθεια και μεταβλητότητα θεωρεί πως θα επικρατήσουν στις αγορές τους επόμενους μήνες η επενδυτική τράπεζα UBS, καθώς μάλιστα οι πρόδρομοι οικονομικοί δείκτες  οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα αβεβαιότητας.

Ο επικεφαλής επενδύσεων της τράπεζας, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, Mark Haefele, ανέφερε σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα ότι η ανάκαμψη των αγορών τον Ιούλιο είναι απίθανο να αποδειχθεί μακροχρόνια.

«Συμβουλεύουμε τους επενδυτές να μην αισιοδοξούν υπερβολικά από την κάπως πιο θετική εικόνα του Ιουλίου», είπε. «Η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη και οι αγορές μπορεί να παραμείνουν ασταθείς τους επόμενους μήνες».

Ο S&P 500 και ο MSCI World Index σημείωσαν άνοδο 9,1% και 6,9% αντίστοιχα τον περασμένο μήνα, με τους επενδυτές να ενθουσιάζονται από τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ακολουθήσει μια προσέγγιση βάσει δεδομένων για την αύξηση των επιτοκίων.

Ωστόσο, ο Haefele είπε ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος μπορεί να αποδειχθούν πτωτικοί, με τη Fed να λαμβάνει σημαντικό όγκο νέων δεδομένων πριν από την επόμενη συνεδρίασή της.

«Θα υπάρξουν δύο μήνες με αθρόα εισροή οικονομικών δεδομένων από τώρα μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, στις 20-21 Σεπτεμβρίου, για να τα αφομοιώσουν οι αγορές», είπε. «Έτσι, παραμένουμε ουδέτεροι στις μετοχές».

Η Wall Street τείνει να βλέπει τον Haefele ως έναν από τους πιο bullish επικεφαλής των επενδυτικών τραπεζών. Πρόσφατα δε είπε ότι οι επενδυτές πρέπει να ενθαρρύνονται από τα αποτελέσματα των εταιρειών της Wall Street, η οποία έχει δει μετοχές όπως η Alphabet, η Amazon και η Microsoft να σημειώνουν άνοδο.