UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι και βαρύ πρόστιμο

UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι και βαρύ πρόστιμο
epaselect epa06381858 Manchester City's Nicolas Otamendi (R) celebrates scoring during the English premier league soccer match between Manchester united and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, Britain, 10 December 2017. EPA/Nigel Roddis EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Photo:
Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022.

Βαριά καμπάνα «έριξε» στην Μάντσεστερ Σίτι η UEFA. Για παραβάσεις του financial fair play η πρωταθλήτρια Αγγλίας τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκ. ευρώ.

Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς της ομάδας η οποία ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη κίνηση της, ότι θα εξασκήσει δηλαδή το δικαίωμα έφεσης στο CAS. Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Σίτι με ανακοίνωση της αντέδρασε σε αυτή την απόφαση και τόνισε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για να πάει στο CAS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη από τη σημερινή ανακοίνωση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της UEFA. Ο Σύλλογος πάντα περίμενε ότι η τελευταία ανάγκη θα ήταν η αναζήτηση ενός ανεξάρτητου σώματους και μιας διαδικασίας που θα εξετάσει αμερόληπτα το περιεκτικά και αδιάσειστα στοιχεία της θέσης του.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Επικεφαλής Ερευνών της UEFA είχε δημόσια προέβλεψε το αποτέλεσμα και τις κυρώσεις που ήθελε να επιβληθούν στην Μάντσεστερ Σίτι, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα. Η επακόλουθη προβληματική και διαρκής διαρροή της διαδικασίας της UEFA που επέβλεψε ο ίδιος σήμαινε ότι υπήρχαν λίγες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα που θα έφερνε.

Ο Σύλλογος έχει διαμαρτυρηθεί επίσημα στο Πειθαρχικό Όργανο της UEFA, διαμαρτυρία που έχει επικυρωθεί από το CAS. Με απλά λόγια, αυτή είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από την UEFA, εκτελέστηκε από την UEFA και κρίθηκε από την UEFA. Τώρα που τελείωσε αυτή η διαδικασία, ο Σύλλογος θα επιδιώξει μια αμερόληπτη απόφαση το συντομότερο δυνατόν και ως εκ τούτου θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες με το CAS».