Uni-Pharma: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας η απάντηση στην παρατεταμένη ύφεση

Uni-Pharma: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας η απάντηση στην παρατεταμένη ύφεση

Το πλάνο επενδύσεων για το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, αναφέρει η CEO του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη.

Με σημαντικές επενδύσεις και γενναία αύξηση του προσωπικού, απάντησαν στην παρατεταμένη ύφεση, οι δύο ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed.

Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), τον οποίο συναποτελούν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & Intermed, καθώς και η εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο, με επικεφαλής τις Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας, φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων 60% ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.

Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλάνο επενδύσεων για το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του Ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα UNI- PHARMA & Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου.

«Εμείς αποδείξαμε στην πράξη ότι η Ελλάδα παράγει», ανέφερε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά, η CEO της εταιρείας, Ιουλία Τσέτη. Μίλησε για την ανάγκη να σταματήσει η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι η βιομηχανία μπορεί να συμβάλει σε αυτό.

«Παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε περήφανοι γι αυτό», σημείωσε. Τόνισε ακόμη ότι το 20% του τζίρου κατευθύνεται σε έρευνα και ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, όπως είπε, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο άνθρωπος δεν καταργείται». Άλλωστε, πρόσθεσε, στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την ηθική, την υπευθυνότητα, την αριστεία και την καινοτομία, επιλογές στις οποίες η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η Ιουλία Τσέτη εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Όπως ανέφερε, θα λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της: «Μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά βιομηχανικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης στο υγιές επιχειρείν».