Unibios: Μεταφέρει τις θυγατρικές επεξεργασίας νερού στο Λουξεμβούργο

Unibios: Μεταφέρει τις θυγατρικές επεξεργασίας νερού στο Λουξεμβούργο

Ο όμιλος Watera International επικεντρώνεται στη διεθνή ανάπτυξη του ιδιόκτητου εμπορικού σήματος.

Στη μεταβίβαση όλων των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου, που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, στην θυγατρική της Watera International με έδρα στο Λουξεμβούργο, προχωρά η Unibios στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για την ανάπτυξη και επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου στον τομέα της επεξεργασίας νερού.

Υπενθυμίζεται πως η σύσταση της Unibios, η οποία έκανε την επίσημη εμφάνισή της στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2008, είναι απόρροια της μετατροπής της εταιρίας ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ,( εισηγμένης στο Χ.Α. από το 1972), σε εταιρία Συμμετοχών. Το όνομά της είναι πλέον συνδεδεμένο με έναν Όμιλο που καλύπτει τις τεχνολογίες που σχετίζονται με την υπεύθυνη χρήση της ενέργειας και του νερού.

Χάρη σε αυτή την κίνηση, η ελληνική εισηγμένη προβαίνει στη δημιουργία του ομίλου Watera International με έδρα στο Λουξεμβούργο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον επίκαιρο και αναπτυσσόμενο τομέα του νερού.

Στο business plan του ομίλου Watera International περιλαμβάνεται η ανάπτυξη του εμπορικού σήματος Watera και η τοποθέτησή του σε νέες αγορές του εξωτερικού, καθώς και η σύναψη στρατηγικής σημασίας συνεργασιών με ξένους επενδυτές, από τις οποίες εκτιμάται ότι θα επωφεληθεί και η Unibios.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας υπογραμμίζεται πως η εξωστρεφής επιχειρηματική πολιτική που ακολουθείται από την Watera International την θέτουν σε ανταγωνιστική θέση έναντι του Διεθνούς Ομίλου Κάλλιγκαν, όπερ σημαίνει ότι τα δύο μέρη επιδιώκουν αμοιβαία τη διευθέτηση και τακτοποίηση του πλαισίου των συμβάσεων και σχέσεων μεταξύ των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου Watera International που σχετίζονται με τη Διεθνή Κάλλιγκαν και της διεθνούς Κάλλιγκαν.

Ήδη ο Όμιλος Watera, έχει αναθέσει σε διεθνούς κύρους νομικούς συμβούλους να αναδείξουν τον αντισυμβατικό χαρακτήρα πράξεων και παραλείψεων του Ομίλου Κάλλιγκαν, με στόχο να διασφαλιστούν πλήρως τα συμφέροντα της Unibios Συμμετοχών. Παράλληλα, έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη διεθνή εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων η αποτίμηση του συνόλου των θυγατρικών εταιριών του ομίλου Unibios που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του νερού όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία του Λουξεμβούργου. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Unibios έχει προχωρήσει σε λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από οποιαδήποτε εξέλιξη που θα επηρέαζε αρνητικά τη δραστηριότητά της σε σχέση με τον Διεθνή Όμιλο Κάλλιγκαν.

Υπενθυμίζεται πως τη χρονιά που μας πέρασε οι πωλήσεις τις Unibios κατέγραψαν αύξηση κατά 30% και διαμορφώθηκαν σε 9,471 εκατ. ευρώ έναντι 7,295 εκατ. ευρώ, κατά την προηγούμενη χρήση. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό ανήλθαν σε 2,392 εκατ. ευρώ σε σχέση με 1,491 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 60%.

Όσον αφορά την  αναπόσβεστη αξία των εμπορικών σημάτων της Κάλλιγκαν ανέρχεται σε 214,000 ευρώ περίπου, με τις αγορές του Ομίλου από τον Όμιλο Κάλλιγκαν κατά το 2013 να διαμορφώνονται σε περίπου 120,000 ευρώ.