United Airlines: Οικονομικές απώλειες, αλλά με τετραπλασιασμό εσόδων στο β’ τρίμηνο

United Airlines: Οικονομικές απώλειες, αλλά με τετραπλασιασμό εσόδων στο β’ τρίμηνο
epa06890866 Air Force One takes off from Prestwick Airport, Scotland, Britain, 15 July 2018. Trump finished a three-day visit to the United Kingdom, his first trip to the country as US president, with a round of golf. EPA/ROBERT PERRY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι προσαρμοσμένες απώλειες καθαρών κερδών για τη United περιορίστηκαν στα 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,91 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο, από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9,31 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η αεροπορική εταιρία United Airlines κατέγραψε χθες οικονομικές απώλειες για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά της τετραπλασιάστηκαν από την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις μέσω μιας ισχυρής ανάκαμψης της εσωτερικής ζήτησης.

Τα ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ σχεδόν ανέκαμψαν στα επίπεδα πριν από την πανδημία, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πετούν για τις διακοπές τους ή για να επισκεφτούν φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, έπειτα από μία μαζική εκστρατεία εμβολιασμού.

Η United, που έχει την έδρα της στο Σικάγο ανακοίνωσε ότι εντατικοποιεί το πτητικό πρόγραμμά της στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις της για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου θα καταγραφούν σε υψηλότερο επίπεδο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, δρομολογώντας μία ουσιαστική εξέλιξη για την αναφερόμενη αεροπορική εταιρία.

Σύμφωνα με τη United Airlines, οι πωλήσεις της επιχειρηματικής θέσης, αλλά και τα διεθνή ταξίδια με αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, τομείς των υπηρεσιών της για τις οποίες είναι πιο εκτεθειμένη στον ανταγωνισμό, ανακάμπτουν ταχύτερα από τις προβλέψεις, ενώ η εταιρία αναμένει ότι η ζήτηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως από το 2023.

Οι προσαρμοσμένες απώλειες καθαρών κερδών για τη United περιορίστηκαν στα 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,91 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο, από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9,31 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει απώλεια 3,94 δολαρίων ανά μετοχή (IBES, Refinitiv).

Οι οικονομικές απώλειες της εταιρίας καταγράφηκαν στα 434 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η United ανακοίνωσε ότι αναμένει να είναι κερδοφόρα στο τρίτο και στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Τα λειτουργικά προσαρμοσμένα έσοδα της εταιρίας στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 5,47 δισεκατομμύρια δολάρια από περίπου 1,47 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν χρόνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 5,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες υποβαθμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας COVID-19, που προκαλούνται από την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, το οποίο έχει κυριαρχήσει στις ΗΠΑ, αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες.

Τα έσοδα δευτέρου τριμήνου της United καταγράφηκαν περίπου στο 50% από τα σχεδόν 10 δισεκατομμύρια έσοδα που είχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, πριν η ταξιδιωτική βιομηχανία δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

Η τιμή των μετοχών της μειώθηκε κατά 0,5% στα 46,08 δολάρια, αφού ο δείκτης των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών κατέγραψε χθες τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Καθώς η ζήτηση επιστρέφει, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες επωφελήθηκαν από ένα πακέτο ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την COVID-19 για την υποστήριξη της μισθοδοσίας των εργαζομένων, έχουν δραστηριοποιηθεί για την ταχεία αποκατάσταση των δραστηριοτήτων τους.

Η United ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έχει καταχωρίσει στην ιστορία της, αναφορικά με την προμήθεια 270 επιβατικών αεροπλάνων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της εσωτερικής ταξιδιωτικής ζήτησης κατά περίπου 30%, αλλά και της βελτίωσης της θέσης της έναντι του ανταγωνισμού τόσο για τις προνομιακές θέσεις ταξιδιού, όσο και για τις εταιρίες χαμηλού κόστους.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης μία σειρά επενδύσεων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητά της και την καινοτομία, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες διερευνώνται σχετικά με το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Η ανταγωνιστική της United, η Delta Air Lines ανέφερε κέρδη τριμήνου την προηγούμενη εβδομάδα. Η American Airlines και η Southwest Airlines αναμένεται ότι θα ανακοινώσουν αύριο τα οικονομικά αποτελέσματά τους.

Η United θα συζητήσει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματά της με αναλυτές της αγοράς, αλλά και επενδυτές.