US Fortune Fastest Growing 2021: Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος προσπερνάει τον κλάδο της τεχνολογίας

US Fortune Fastest Growing 2021: Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος προσπερνάει τον κλάδο της τεχνολογίας
A view of american flags at New York Stock Exhange during the coronavirus pandemic on May 20, 2020 in Wall Street, New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 316,000 lives with over 4.8 million infections reported. (Market Watch)— Dow, S&P 500 weakness belie positive NYSE market breadth. (Photo by John Nacion/NurPhoto) (Photo by John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας - συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των trading shops και των δανειστών - επεκτάθηκε και αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των εταιρειών που περιλαμβάνονται στην τελευταία λίστα των 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών του Fortune.

Στη Wall Street, η ανάπτυξη χαρακτηρίζει εδώ και καιρό ορισμένες από τις πιο νευραλγικές, ταχύτερα αναπτυσσόμενες και συχνά τεχνολογικές εταιρείες. Σκεφτείτε τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια και έφτασαν να κυριαρχούν στην εταιρική Αμερική και στην καθημερινή ζωή μέσω του υπολογιστικού cloud, του ηλεκτρονικού εμπορίου ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, η ίδια η Wall Street ανέτρεψε τα παγιωμένα μοτίβα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέας – συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των trading shops και των δανειστών – επεκτάθηκε και αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των εταιρειών που περιλαμβάνονται στην τελευταία λίστα των 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών του Fortune.

Στην κορυφή της φετινής κατάταξης βρίσκεται η ελάχιστα γνωστή Atlanticus Holdings. Η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα, η οποία ιδρύθηκε το 1996 και παλαιότερα ονομαζόταν CompuCredit, αυτοπροσδιορίζεται ως «πλήρης πάροχος πίστωσης ως υπηρεσίας», η δραστηριότητα της οποίας έχει ανθήσει τελευταία, εν μέρει χάρη στο έργο της να βοηθά λιανοπωλητές και άλλες εταιρείες να προσφέρουν στους πελάτες τους χρηματοδότηση από το σημείο πώλησης. Με άλλα λόγια, η εταιρεία εμπλέκεται στον τομέα του «αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα», ο οποίος κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα το 2021 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον εταιρειών όπως η Square και η Goldman Sachs.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Atlanticus είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 69% σε ετήσια βάση, τα κέρδη ανά μετοχή να ανεβαίνουν κατά 114% και τις συνολικές αποδόσεις προς τους επενδυτές της να εκτοξεύονται κατά 168%.

Άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που εμφανίζονται στη φετινή λίστα είναι η επενδυτική τράπεζα B. Riley Financial (Νο. 2), η εταιρεία ταχείας διαπραγμάτευσης Virtu Financial (Νο. 32) και μια σειρά κοινοτικών τραπεζών απ’ όλες τις ΗΠΑ. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είχε τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην κατάταξη με 33 εταιρείες, το δεύτερο υψηλότερο σύνολο που έχει καταγραφεί ποτέ και ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με τις 24 του περασμένου έτους.

Η μόνη χρονιά τα τελευταία 25 χρόνια που περισσότερες χρηματοπιστωτικές εταιρείες μπήκαν στον κατάλογο ήταν το 2017, όταν εισήλθαν 35 τέτοιες εταιρείες.

Για να είναι επιλέξιμες για την ετήσια λίστα της αμερικάνικης έκδοσης του Fortune, οι εταιρείες πρέπει να διαπραγματεύονται σε αμερικανικό χρηματιστήριο και να αναφέρουν αποτελέσματα σε δολάρια ΗΠΑ.