Β. Ράπανος: «Οι ελληνικές τράπεζες είναι πιο ισχυρές»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank, μιλώντας στη γενική συνέλευση μετόχων, χαρακτήρισε έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία το 2014.

«Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης με το στοίχημα για την Ελλάδα να είναι πλέον η προσαρμογή της οικονομίας της σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης». Αυτό δήλωσε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, από το βήμα της γενικής συνέλευσης μετόχων, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιστορική καθώς είναι η πρώτη μετά την αποχώρηση έπειτα από 30 χρόνια του Γιάννη Κωστόπουλου από την προεδρία του ομίλου.

Ο κ. Ράπανος ευχαρίστησε τον κ. Κωστόπουλο για το έργο του και χαρακτήρισε πρόκληση για τον ίδιο την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank δήλωσε πως μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου οι ελληνικές τράπεζες είναι πιο ισχυρές, ενώ μιλώντας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και για τη συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

ALFA BANK ÃÅÍÉÊÇ ÓÕÍÅËÅÕÓÇ ÌÅÔÏ×ÙÍ ÑÁÐÁÍÏÓ Â ÌÁÍÔÆÏÕÍÇÓ Ä

Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτρης Μαντζούνης, επισήμανε ότι ο τραπεζικός κλάδος μετά την αναδιάρθρωσή του είναι σε θέση να στηρίξει την οικονομία, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι τράπεζες κατάφεραν να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα.

Ο κ. Μαντζούνης επισήμανε πως είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την επίσπευση της διαδικασίας πλήρους ιδιωτικοποίησης των τραπεζών, με τη μέθοδο της ανταλλαγής των warrants που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτή την περίοδο οι αγορές διψούν για ελληνικά χαρτιά και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να πάει αυτή η ευκαιρία χαμένη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank απευθύνθηκε και στους παρευρισκόμενους στη γενική συνέλευση υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, καλώντας τους να προχωρήσουν άμεσα στη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος. «Ο νόμος δίνει πλέον το δικαίωμα της ανταλλαγής των warrants», είπε ο κ. Μαντζούνης, επισημαίνοντας πως αυτό θα πρέπει να γίνει είτε από κάθε τράπεζα χωριστά, είτε σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Alpha Bank οι εργασίες λιανικής τραπεζικής της Citi

Νέα μειωμένα επιτόκια από την Alpha Bank

Alpha Bank: Εγκρίθηκε η άντληση κεφαλαίων 1,2 δισ. ευρώ