Βακάκης (Jumbo) για κυριακάτικη εργασία: Μήπως να μη δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες;

Βακάκης (Jumbo) για κυριακάτικη εργασία: Μήπως να μη δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες;
Τους λόγους για τους οποίους ανοίγει καταστήματα Jumbo και τις Κυριακές εξήγησε ο ισχυρός άνδρας της αλυσίδας Απόστολος Βακάκης.

Κωστής Χριστοδούλου

To θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές σχεδόν μονοπώλησε την χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Jumbo, με τον πρόεδρο της Απόστολο Βακάκη να υπεραμύνεται της απόφασης του. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, με την κίνηση του να ανοίγει τα συγκεκριμένα καταστήματα Κυριακές στηρίζει την τοπική απασχόληση καθώς όπως εξήγησε δεν θα διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους ξεκαθάρισε ότι παρά την διεύρυνση του ωραρίου στις 7 ημέρες, διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.

Επεσήμανε ότι ο θόρυβος για την λειτουργία την Κυριακή προκλήθηκε όταν η Jumbo ανακοίνωσε την πρόθεση της, την ίδια στιγμή που σε Πρέβεζα και Κατερίνη ο τοπικός ανταγωνισμός λειτουργούσε ανενόχλητος σε επταήμερη βάση.

“Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες” ανέφερε τονίζοντας ότι η κίνηση του έγινε προς απάντηση και στον τοπικό ανταγωνισμό ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει κόστος λειτουργίας έναντι μίας ελπίδας αύξησης της αποτελεσματικότητας σε ετήσια βάση.

Σε ό,τι αφορά στη μεγαλύτερη εικόνα σημείωσε “δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr