Βαλαβάνη: Καταργούνται τα τεκμήρια για εισοδήματα μόνο από τόκους και ενοίκια

Βαλαβάνη: Καταργούνται τα τεκμήρια για εισοδήματα μόνο από τόκους και ενοίκια
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη μιλάει κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία" στη βουλή, Αθήνα Τρίτη 28 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Διευκρινίσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών σχετικά με τα φορολογητέα εισοδήματα του 2014.

Διευκρινίσεις σχετικά με τα τεκμήρια διαβίωσης έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, για όσους έχουν εισοδήματα μόνο από ενοίκια ή τόκους καταθέσεων.

Μιλώντας στο Mega η Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι για το 2014 όσοι δηλώνουν αποκλειστικά και μόνο εισοδήματα από τόκους και ενοίκια ή και τα δύο, τότε θα φορολογούνται με βάση τα ποσά αυτά και δεν θα ισχύει το τεκμήριο των τριών χιλιάδων ευρώ. «Αυτό έγινε με το νόμο 4321 του 2015, το νόμο για τη ρύθμιση έως 100 δόσεις, το πρόβλημα που υπάρχει όπως έχω πει επανειλημμένα, δεν μπορούμε να φτιάξουμε δυο φορολογικά νομοσχέδια μέσα στον ίδιο χρόνο. Δηλαδή θα φτιάξουμε στο δεύτερο μισό το φορολογικό νομοσχέδιο για τα εισοδήματα του 2015, για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ισχύει για πρώτη φόρα και γι’ αυτό ζητάνε της Παναγιάς τα μάτια για τα εισοδήματα του 2014 και ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2013, το μόνο που κάναμε είναι ότι παρεμβήκαμε σε κάποια εντελώς ακραία σημεία του».

«Αν έχετε γράψει στο παιδί σας ένα σπίτι και παίρνει ένα νοίκι, θα φορολογηθεί για το νοίκι», ξεκαθάρισε. «Επεμβήκαμε ακριβώς γιατί μου έφεραν ένα εκκαθαριστικό που φαινόταν ότι ένα παιδί που είναι πάνω από 25 χρονών, συνεχίζει να σπουδάζει, είναι άνεργο, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι πια εξαρτημένο μέλος και έχει τόκο ένα ευρώ και δεν έχει τίποτα άλλο, αυτό το παιδί πλήρωνε τελικά 1.220 ευρώ σύμφωνα με το εκκαθαριστικό. Και γι’ αυτό παρεμβήκαμε».