Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
van gogh alive

Η αφιερωμένη στα έργα του Ολλανδού ζωγράφου πολυμεσική έκθεση ανοίγει από αύριο τις πόρτες της στο κοινό.

Η πολυδιαφημισμένη, υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση, με τις 3.000 τριδιάστατες εναλλασσόμενες εικόνες από έργα, σκίτσα και επιστολές του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Van Gogh, η οποία δημιούργησε κοσμοσυρροή στις 36 πόλεις όπου έχει, μέχρι στιγμής, περιοδεύσει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, θα βρίσκεται από αύριο και για τέσσερις μήνες και στην Ελλάδα!

Συγκεκριμένα η πολυμεσική έκθεση Van Gogh Alive – the experience θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από αύριο θα είναι ανοικτή στο ελληνικό κοινό.

Ποιο είναι το μυστικό της; Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης πρόκειται για «μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ σε μία και μόνο φορά, κάτι που δεν έχει κανένα προηγούμενο».  Οι ρέουσες εικόνες έχουν ύψος από 3,5 έως 7 μέτρα και συνοδεύονται από τους ήχους κλασικών μοτίβων και γαλλικών τραγουδιών.

«Μεταφέρεται, λοιπόν, η παραφορά της πινελιάς του Βαν Γκογκ στην κινούμενη εικόνα και στη ψηφιακή γλώσσα; Σίγουρα όχι. Μεταφέρεται, όμως, η ένταση μίας ολόκληρης εποχής και ασφαλώς σημαίνεται η ιδιαιτερότητα ενός ξεχωριστού ανθρώπου» τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα σχετικά με την έκθεση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης.

Η έκθεση Van Gogh Alive θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 και 15 ευρώ.