Vanguard: Γιατί ο επενδυτικός κολοσσός αυξάνει τις θέσεις του στα ελληνικά ομόλογα

Vanguard: Γιατί ο επενδυτικός κολοσσός αυξάνει τις θέσεις του στα ελληνικά ομόλογα
In this photo illustration a Greek flag is displayed on a smartphone on March 24, 2020 in Athens, Greece. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Στα ομόλογα της περιφέρειας ποντάρει και η Candriam, η οποία διαχειρίζεται 140 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η Vanguard Asset Management, αυξάνει τις θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα, ενώ στα ομόλογα της περιφέρειας ποντάρει και η Candriam, η οποία διαχειρίζεται 140 δισ. ευρώ, επικαλούμενη τη βελτίωση των οικονομιών αυτών και τις επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Καθώς υπάρχει ξεκάθαρα μία στροφή στον πληθωρισμό και τα επιτόκια, πιστεύουμε ότι το χρήμα θα πρέπει να συνεχίσει να ρέει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια», υπογράμμισε στο Bloomberg ο επικεφαλής διεθνών επιτοκίων της Vanguard Ales Koutny.

Αυτόν τον μήνα, ο Koutny ενίσχυσε τις θέσεις που είχε ανοίξει στα τέλη του περασμένου έτους. Πλέον τηρεί overweight θέσεις στα ισπανικά ομόλογα, ενώ έχει αυξήσει τις overweight θέσεις του στην Ελλάδα και έχει επίσης αγοράσει μερικά ιταλικά ομόλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Philippe Noyard, επικεφαλής ομολόγων της Candriam, έχει αυξήσει τις θέσεις του στην Ιταλία και την Πορτογαλία σε neutral από underweight.

Όπως τόνισε ο Koutny, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην περιφέρεια φάνηκε τον περασμένο μήνα, όταν οι αγορές αφομοίωσαν ήρεμα την είδηση ότι η ΕΚΤ θα επιταχύνει το τέλος του προγράμματος αγοράς ομολόγων της εποχής της πανδημίας (PEPP). Αυτό ενίσχυσε την πεποίθηση ότι τα ομόλογα των μικρότερων χωρών της Ευρωζώνης θα παραμείνουν «καλά στηριγμένα» μεσοπρόθεσμα, εξηγεί.

Πρόσθεσε ότι η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα έχει αυξήσει την ελκυστικότητα της χώρας, ενώ στην Ισπανία, τα θεμελιώδη μεγέθη είναι καλύτερα από ό,τι προεξοφλούν οι αγορές. Η Vanguard προτιμά τα ομόλογα διάρκειας μεταξύ 5 ετών και 15 ετών και στις δύο χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: