Βank of America: Έσκασε η μεγαλύτερη οικονομική «φούσκα»

Βank of America: Έσκασε η μεγαλύτερη οικονομική «φούσκα»
epa06382936 (FILE) - A visitor holds a Bitcoin (virtual currency) souvenir coin, during a webinar by Russian businessman, Orthodox activist and founder the Crypto exchange CryptoSterlingClub Alisa, German Sterligov at the main office of CryptoSterlingClub Alisa in Moscow, Russia, 29 August 2017 (reissued 11 December 2017). Reports on 11 December 2017 state Cboe Global Markets that late 10 December 2017 launched Bitcoin futures, also called derivates, saw the futures soar more than 20 per cent following their debut on 11 December. The rapid rise of more than 20 per cent twice forced a halt to trading on Bitcoin futures.. EPA/MAXIM SHIPENKOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την τράπεζα το Bitcoin , ακολουθεί την πτώση που είχαν άλλα μαζικά περιουσιακά στοιχεία-φούσκες στο παρελθόν.

Αρκετά κάτω από τα επίπεδα των 7.000 δολαρίων, κοντά στα 5.500 δολάρια κινείται σήμερα η τιμή του Bitcoin, μετά και τη νέα σημαντική πτώση της τιμής του χθες.

Σύμφωνα με την Bank of America, τo bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, ακολουθεί την πτώση που είχαν άλλα μαζικά περιουσιακά στοιχεία-φούσκες στο παρελθόν.

Σε ανάλυσή της, η Bank of America συγκρίνει την ταχύτητα με την οποία έσκασαν οι μεγαλύτερες οικονομικές φούσκες στην ιστορία, συμπεραίνοντας ότι το Bitcoin είναι μεγαλύτερη “φούσκα” από τη “μανία της τουλίπας” του 1637 (την πρώτη καταγεγραμμένη φούσκα), την εταιρεία του Μισισιπή και τη South Sea Company, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και έφτασε στο υψηλότερο σημείο του (19.511 δολάρια), έχει χάσει το 65% της αξίας του, και σήμερα κυμαίνεται στα 6.750 δολάρια.

Τον περασμένο Ιανουάριο η τράπεζα είχε απαγορεύσει σε πελάτες της να επενδύσουν σε bitcoin λόγω ανησυχιών σχετικά με τα «δεδομένα καταλληλότητας και επιλεξιμότητας του προϊόντος αυτού».

Η Wall Street έχει κρατήσει προσεκτική στάση έναντι των ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και έχουν ιστορικό πολύ μεγάλων διακυμάνσεων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τo ψηφιακό νόμισμα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 65% από το υψηλό επίπεδο των 19.511 δολαρίων που είχε τον Δεκέμβριο. Και αυτό συμβαίνει έναν μόλις χρόνο μετά το ρεκόρ του, σύμφωνα με τους αναλυτές υπό την ηγεσία του επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων Michael Hartnett.

Στην πτώση του οδηγεί και το γεγονός ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 17 Απριλίου και αρκετοί δεν θέλουν να φανούν οι τοποθετήσεις τους σε ψηφιακά νομίσματα.