Βαρουφάκης: Ακόμα και ο θεός να έφτιαχνε το πρόγραμμα, η τρόικα θα έλεγε «όχι»

Βαρουφάκης: Ακόμα και ο θεός να έφτιαχνε το πρόγραμμα, η τρόικα θα έλεγε «όχι»
Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis reacts after a meeting at the OECD in Paris, France, June 17, 2015. Greek Finance Minister Yanis Varoufakis said on Wednesday he and his euro zone counterparts were unlikely to reach a aid-for reforms deal at a meeting on Thursday. Varoufakis said Greece and its international lenders needed to strike a deal at the level of heads of state and government. REUTERS/Charles Platiau - RTX1GYAC

Νέα επίθεση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών στον Αλέξη Τσίπρα.

Συνεχίζει τις «βολές» κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή τη φορά με συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο «Russia Today».

«Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να…παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του», σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Ο Τσίπρας παραδόθηκε και με τον τρόπο αυτό η κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται. Παραδόθηκαν σε μια παράλογη λογική και έτσι συνεχίζεται η κρίση, κάτι στο οποίο αντιστάθηκα για πέντε χρόνια» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Αν ο Θεός και οι άγγελοί του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει», πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφερόμενος στην τρόικα και τη στάση των δανειστών.