Βαρουφάκης: Εγώ δεν άλλαξα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον

Βαρουφάκης: Εγώ δεν άλλαξα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον
Ï ðñþçí õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí, ÃéÜíçò ÂáñïõöÜêçò (K), ìéëÜåé óôç óçìåñéíÞ óõíåäñßáóç ôçò ÏëïìÝëåéáò ôçò ÂïõëÞò ãéá ôçí êýñùóç ôïõ ó÷åäßïõ óýìâáóçò ïéêïíïìéêÞò åíßó÷õóçò áðü ôïí Åõñùðáúêü Ìç÷áíéóìü Óôáèåñüôçôáò êáé ñõèìßóåéò ãéá ôçí õëïðïßçóç ôçò óõìöùíßáò ÷ñçìáôïäüôçóçò, ÁèÞíá, ÐáñáóêåõÞ 14 Áõãïýóôïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

«Οι σημερινές εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το 62% και το ΟΧΙ του Ιουλίου».

Στο εκλογικό τμήμα του Παλαιού Φαλήρου για να ψηφισει πήγε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Εξερχόμενος κι αφού έριξε τη ψήφο του, έκανε φυσικά δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

«Μου είναι αδύνατον να υποστηρίξω ένα…κόμμα που δεσμεύεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αποτύχει. Η πραγματικότητα από Δευτέρα θα αποδομήσει τον παραλογισμό του προγράμματος, το οποίο δεν βγαίνει, είναι αδιέξοδο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αν όντως στηρίζει το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε: «Έχω κάνει συγκεκριμένη δήλωση, έχω αναφέρει ότι μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, που δεσμεύεται να εφαρμόσει μια πολιτική, ένα μημόνιο, ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αποτύχει. Βεβαίως, αφήνουμε έξω την μισάνθρωπη Χρυσή Αυγή. Τι αφήνει αυτό; Μένει το ΚΚΕ, η ΛΑ.Ε. και βεβαίως άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Από εκεί και πέρα έχω δηλώσει ότι στηρίζω δύο συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα κατά τη θητεία μου στο υπουργείο, των οποίων το ήθος εκτίμησα καθώς και τη συνέπειά τους απέναντι στη διαπλοκή, στην εσωτερική Τρόικα» .

Ο κ. Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του είχε εκφράσει τη στήριξή του στη Λαϊκή Ενότητα, ενώ είχε αναφερθεί συγκεκριμένα σε δύο υποψήφιους στη Β’ Αθήνας όπου και ψηφίζει, την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο.

Το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει είπε και σημείωσε: «Είναι δεδομένο, μας το λένε και οι εταίροι ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, είναι αδιέξοδο. Όταν έχεις αδιέξοδα, η οικονομική κρίση βαθαίνει και η πολιτική σκηνή αντανακλώντας αυτή την οικονομική κρίση θα ταλανίζει τον τόπο».

Όταν ξένοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν γιατί άλλαξε πολιτική τοποθέτηση απάντησε: «Δεν άλλαξα ποτέ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια. Μετά τη 12 Ιουλίου, ουσιαστικά έχουμε την παράδοση και την αποδόμηση της κυβέρνησής μας».