Βαρουφάκης: Η Ε.Ε. κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία

Βαρουφάκης: Η Ε.Ε. κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φθάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, Δευτέρα 25 Μαΐου 2015. Συνεδριάζει στο Μαξίμου η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης καθώς αύριο θα ξεκινήσουν στις Βρυξέλλες εκ νέου οι συζητήσεις στο πλαίσιο του Brussels Group. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Μια Ευρωπαική Ένωση θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα, όμως δεν υπάρχει», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας προέβη σε δηλώσεις που θα διχάσουν και θα προκαλέσουν ποικίλα σχόλια. Αυτή τη φορά απ’ το βήμα του Bruno Kreisky Forum στην Αυστρία ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, εξαιτίας των όρων που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους εταίρους και δανειστές υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως δήλωσε, μάλιστα χαρακτηριστικά, οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενδιαφέρονται να σταθεροποιήσουν την ελληνική οικονομία, αλλά να καθυποτάξουν εκείνους που τολμούν και αμφισβητούν την αυθεντικότητα της Τρόικας.

«Η κυβέρνηση καλείται να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις στην προκαταβολή μέσα στον Νοέμβριο φόρων για ολόκληρο το 2016, κάτι που, κάνει κάποιος μόνο με μία χώρα με κατεστραμμένη οικονομία που θέλει να την οδηγήσει σε κατάρρευση» συνέχισε.

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη «μέση» και δέχεται τις παράπλευρες απώλειες της διαμάχης που υπάρχει ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία για τον προσανατολισμό μιας κοινής οικονομικής πολιτικής. «Μια Ευρωπαική Ένωση θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα, όμως δεν υπάρχει», είπε και επισήμανε: «Το κοινό νόμισμα ακολουθεί το μότο των Βουρβόνων, οι οποίοι τίποτε δεν έμαθαν και τίποτε δεν ξέχασαν.

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπάθησε να «αφυπνίσει» τους Ευρωπαίους πολίτες και να τους εξηγήσει πως η οικονομία τους κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία και κάλεσε στη δημιουργία νέας συμμαχίας των Αριστερών στην Ευρώπη, εξηγώντας πως πρέπει να υπάρξει πανευρωπαικός διάλογος για νέους δρόμους της συμβίωσης, και σε αυτόν το διάλογο μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ή σε ποια κοινωνική ομάδα ανήκει.