Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση επιθυμεί μεταρρυθμίσεις

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση επιθυμεί μεταρρυθμίσεις

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών από τη Βενετία για το Eurogroup της Δευτέρας. 

Σε συνάντηση του «think tank» Aspen Institute, που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, στη Βενετία, συμμετέχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης. Από τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η κρίση στην ευρωζώνη και οι δυνατότητες αντιμετώπισής της.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θετικό για όλους.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ακόμη ότι οι αναφορές στην Ελλάδα ήταν θετικές και ότι ο πρόεδρος του Eurogroup έχει απαντήσει στην επιστολή που ο ίδιος του έχει στείλει.

Όλη η δήλωση του υπουργείου Οικονομικών:
Ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ έχει απαντήσει στην επιστολή μου. Το θέμα δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις, γιατί η Ελλάδα τις θέλει και τις θέλει περισσότερο. Συνεπώς, το αντικείμενο εργασίας είναι να συμφωνήσουμε επί της διαδικασίας, με την οποία οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες, θα εφαρμοστούν και αξιολογηθούν, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποτίμησή τους από το Eurogroup. Η επεξεργασία και η αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθεί από τεχνικά κλιμάκια που θα συνέλθουν σύντομα στις Βρυξέλλες.