Βαρουφάκης: Μόνο το ΜέΡΑ25 μπορεί να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ μπαίνοντας στη βουλή

Βαρουφάκης: Μόνο το ΜέΡΑ25 μπορεί να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ μπαίνοντας στη βουλή
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Μέρα 25.

«Στόχος μας ο μονομέτωπος ανένδοτος αγώνας εναντίον του παρασιτικού καθεστώτος που θα οικοδομήσει η ΝΔ πάνω στο 4ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το ΜέΡΑ25 θα μπορεί να εκφράσει στην Βουλή το ΟΧΙ που ανατράπηκε πριν 4 χρόνια» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα και πρόσθεσε «πράγματι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι θα λένε στους υπουργούς της ΝΔ; «Δώστε πίσω τα τρένα, το ΕΚΑΣ, τα αεροδρόμια;» «Μα, εσείς τα δώσατε», θα τους απαντούν. Ή μήπως θα εγκαλέσουν την ΝΔ για τα «ματωμένα πλεονάσματα» που εκείνοι προσυπέγραψαν; Μόνο το ΜέΡΑ25 έχει την αξιοπιστία, το κουράγιο, να προστατεύσει τα καλά που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα οι 120 δόσεις η επέκταση της νοσοκομειακής κάλυψης σε όλους, το σύμφωνο διαβίωσης. Και μην ξεχνάμε και την αριθμητική του εκλογικού νόμου. Μόνο το ΜέΡΑ25 μπορεί την 7ηΙουλίου να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ μπαίνοντας στην Βουλή»

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις 7 τομές που προτείνει το ΜέΡΑ25: Τερματισμός της λιτότητας με δραστική μείωση των πλεονασμάτων, αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρου, ίδρυση δημόσιας εταιρίας διαχείρισης κόκκινων δανείων, ένταξη στο ΙΚΑ όσων εργάζονται με μπλοκάκι πάνω από 8 ώρες την εβδομάδα και 5-ετή φορολογική και ασφαλιστική ασυλία στις επιχειρήσεις νέων ανθρώπων, μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ και του υπερταμείου σε αναπτυξιακή τράπεζα, και δημόσιο σύστημα ψηφιακών πληρωμών.

Απαντώντας στο ερώτημα αν δεν δεχθούν οι δανειστές τις προτάσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε «τη ρήξη ούτε την θέλουμε ούτε τη φοβόμαστε. Το νόμισμα πρέπει να είναι σκλάβος των πολιτών, όχι οι πολίτες σκλάβοι του νομίσματος».

«Το Βατερλώ των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένο. Κάθε μνημόνιο καταβροχθίζει κι έναν πρωθυπουργό. Μπορούσε πρωθυπουργός που πέρασε δύο μνημόνια, να έχει άλλη τύχη;» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας «όραμα της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ είναι το μοντέλο Λετονίας: Φευγιό των νέων που δεν έχουν φύγει ήδη, εργασιακός μεσαίωνας για αυτούς που έμειναν, λουκέτα για τους μικρομεσαίους, πάρτι για τις αλυσίδες πολυεθνικών ολιγοπωλίων, ένα κράτος ανήμπορο να προστατεύσει τους αδύναμους αλλά γενναιόδωρο προς τους κερδοσκόπους» και συμπλήρωσε ότι «σπουδαίο εργαλείο για να υλοποιήσει το μοντέλο Λετονίας ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άλλο παρά το 4οΜνημόνιο του κ. Τσίπρα. Μεταθέτοντας τις μεγάλες αποπληρωμές προς την τρόικα για μετά το 2032, τοκιζόμενες, επιβάρυνε κι άλλο το μη βιώσιμο χρέος. Όμως, αυτή η μετάθεση αποπληρωμών εξασφαλίζει στον κ. Μητσοτάκη πλήρη ηρεμία: Για πρώτη φορά κυβέρνηση από το 2010 θα έχει εκλεγεί χωρίς να αγωνιά πως θα αποπληρώνει την τρόικα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ