Βαρουφάκης: Ούτε ο Τσίπρας δεν πιστεύει στο πρόγραμμα διάσωσης

Βαρουφάκης: Ούτε ο Τσίπρας δεν πιστεύει στο πρόγραμμα διάσωσης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (Α) κάνουν δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. Συνεδρίασε η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ σχέδιο για την δραχμή», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στο πλαίσιο αυτής, κλήθηκε να σχολιάσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, καθώς και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει στους όρους της τρίτης διάσωσης της χώρας, θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστo, κάτι που πιστεύει και το ΔΝΤ», δήλωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε: «το τρίτο σχέδιο διάσωσης είναι ασύμφορο σε μια οικονομία που είναι ήδη σε μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους (…) Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πω ότι το κόμμα μας έχει την ικανότητα να σταθεροποιήσει την οικονομία».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε σχέδιο για δραχμή και ποτέ δεν σχεδίασε την έξοδο από το ευρώ. Η «άλλη πλευρά», οι διεθνείς δανειστές, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Ακόμη και ένα 10χρονο ξέρει ότι η κατάσταση του χρέους της Ελλάδας, δεν θα τελειώσει καλά».

Σε ερώτηση για το πώς είναι σήμερα οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε: «Υπάρχει μια πολιτική διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά είμαστε ακόμα φίλοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας εξαιρετικός πολιτικός».