Βαρουφάκης: Οι πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αφόρητες

Βαρουφάκης: Οι πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αφόρητες

«Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο».

Την εκτίμηση του ότι η ΕΚΤ μπορεί να κλείσει τη στρόφιγγα της ρευστότητας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει κυβέρνηση, διατύπωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον Αντ1, ο γνωστός οικονομολόγος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο».

Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις απειλές και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, είναι καλύτερα να μην εκλεγεί…

Μεταξύ άλλων είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αφόρητες πιέσεις για ένα τρίμηνο μετά τις εκλογές, εφόσον υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην κυρία Μέρκελ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η γερμανίδα καγκελάριος προτιμά να έχει στην Ελλάδα μια «φρέσκια κυβέρνηση», η οποία, αφού τρομοκρατηθεί, θα εφαρμόσει την πολιτική του Βερολίνου.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι το Βερολίνο «πούλησε» τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ενώ του είχε υποσχεθεί ρύθμιση χρέους, δεν το έπραξε.