Βασιλιάς των κρίκων ο Πετρούνιας!

Βασιλιάς των κρίκων ο Πετρούνιας!
Photo:

Με ένα πρόγραμμα εξαιρετικής δυσκολίας εντυπωσίασε τους κριτές και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιστός στο ραντεβού με την κορυφή, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Ο 26χρονος Ολυμπιονίκης, είναι ταυτόχρονα πρωταθλητής κόσμου κι Ευρώπης, κάτι που έχουν καταφέρει, μόνον, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Κώστας Κεντέρης, ο Πύρρος Δήμας και ο Ηλίας Ηλιάδης.

Πρόκειται για το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας, στην διοργάνωση της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, μετά το χρυσό και το χάλκινο, που κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στην σκοποβολή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Λευτέρης Πετρούνιας βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. “Είμαι πολύ καλά. Ποτέ δεν ένιωθα καλύτερα από αγωνιστικής πλευράς. Περιμένω αυτό να βγει και στον αγώνα”, είχε πει σε συνένευξή του ο αθλητής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε στη δεύτερη θέση του τελικού των κρίκων. Το πρόγραμμά του, υψηλής δυσκολίας, εκτελέστηκε αριστοτεχνικά με μια εντυπωσιακή προσγείωση. Ο Έλληνας αθλητής ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και έπεσε στην αγκαλιά του προπονητή του.
Οι κριτές έδωσαν στον Λευτέρη 16.000, βαθμολογία που ήταν αρκετή για το υψηλότερο βάθρο.

Δείτε την προσπάθειά του:

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάκτηση της κορυφής
“Ναι, ρε φίλε! Ναι ρε Ελλάδα. Πάμε Ελλάδα, σε κάθε δήλωσή μου, γιατί έχουμε ψυχή και πάμε όπου μάς αξίζει. Το ότι ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος είναι το σημαντικότερο σημείο για εμένα. Το αφιερώνω στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και την Ελλάδα. Μου αρέσει που ακούγεται ο Ζορμπάς στο στάδιο.
Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Δεν είχα τραυματισμούς. Κρατήσαμε καλά τις δυνάμεις μας. Είχαμε στοχοπροσήλωση. Είχα αγωνία και πάντα θα έχω. Το χρυσό αυτή τη στιγμή, το αφιερώνω και στην μητέρα μου που είναι σήμερα εδώ”. ήταν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο κορυφαίος αθλητής στους κρίκους και άξιος διάδοχος του Δημοσθένη Ταμπάκου.

 

“Ήταν πολύ καλό το πρόγραμμα και η εκτέλεση όπως την περίμενα. Μόλις είδα τη βαθμολογία μου, κατάλαβα ότι θα πάω πολύ καλά. Ο Βραζιλιάνος είχε λάθη στην εκτέλεσή του. Οπότε, νιώθω δικαιωμένος. Νιώθω όπως ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Πάμε Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος λόγος που είμαι εδώ. Από εδώ και πέρα, χρειάζομαι απλά λίγο διακοπές”.

“Θέλω να έχω την υγεία μου και να είμαι πρωταγωνιστής και στην επόμενη τετραετία. Γιατί για εμένα ένας καλός αθλητής έχει διάρκεια”.

«Λύγισε» στον Εθνικό ύμνο

Στο άκουσμα του Εθνικού ύμνου η κάμερα τον έπιασε να έχει βουρκώσει.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Λ. ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015 – Γλασκώβη

1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2015 – Μονπελιέ

1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 – Βέρνη

3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2011 – Βερολίνο

1ος Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2015 – Μπακού

1ος Μεσογειακοί Αγώνες 2013 – Μερσίν

2012: Αναδείχθηκε πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της FIG στους κρίκους

2015: Αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής (ΠΣΑΤ)