Βασιλική τιμή για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Βασιλική τιμή για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
The author of the Harry Potter books, JK Rowling poses after she was made a Companion of Honour during an Investiture ceremony at Buckingham Palace in London, Tuesday Dec. 12, 2017. The Duke of Cambridge conducted the investiture for the honour. (Andrew Matthews/Pool via AP)

Η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μπορεί να προσθέσει ακόμα μία μαγική στιγμή στη λίστα με τα επιτεύγματά της.

Η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μπορεί να προσθέσει ακόμα μία μαγική στιγμή στη λίστα με τα επιτεύγματά της. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της απέδωσε σημαντικό τιμητικό τίτλο ανακηρύσσοντάς την Σύντροφο της Τιμής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.


Η συγγραφέας δήλωσε ότι είναι βαθιά τιμή για εκείνη και αισθάνεται πολύ υπερήφανη λαμβάνοντας τον τίτλο, τον οποίο κατέχουν ακόμα 65 άτομα. Τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της στην λογοτεχνία και την φιλανθρωπία. Aκόμη, η Ρόουλινγκ δήλωσε ότι «το να συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα αυτή των διακεκριμένων και ταλαντούχων Συντρόφων της Τιμής, ιδιαίτερα ως γυναίκα συγγραφέας είναι ένα πραγματικό προνόμιο».

Στο ίδιο τιμητικό «κλαμπ» ανήκουν ο Στίβεν Χόκιν, ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χόκνι, το πρώην μέλος των Μπιτλς, Πολ Μακάρτνι καθώς και η σταρ του Ντάουντον Άμπι, Μάγκι Σμιθ.