Μπερλουσκόνι εναντίον Ναπολιτάνο

Μπερλουσκόνι εναντίον Ναπολιτάνο

Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να κατηγορεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο για εμπλοκή στη καταδίκη του.

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία, μια μέρα πριν ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα απευθυνθεί στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση του, μετά την παραίτηση βουλευτών που πρόσκεινται στο Μπερλουσκόνι.

Ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της κυβέρνησης παίζει ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος και έχει δηλώσει «ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην πάει η χώρα σε εκλογές».

Έτσι ο Μπερλουσκόνι δεν άργησε να στρέψει τα «πυρά» του προς τον Ναπολιτάνο και σε τηλεφωνική του συνομιλία με βουλευτή του, που μεταδόθηκε από το ιδιωτικό κανάλι La 7, ακούγεται να τον κατηγορεί για αθέμιτη ανάμειξη στην διαδικασία που οδήγησε στην οριστική καταδίκη του ίδιου από τον ‘Αρειο Πάγο . Η όλη υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι.

Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει o Λέτα την Τετάρτη

«Μου είπαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε για να του ανακοινωθεί η καταδικαστική απόφαση, πριν την δημοσιοποίησή της. Μου ανέφεραν, επίσης, ότι ζήτησε από τους δικαστές να παρατείνουν την συνεδρίασή τους», ακούγεται να λέει ο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική του συνομιλία, ενώ βρίσκεται σε τηλεοπτικό στούντιο της τηλεόρασης της La 7.

Η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας αντικρούει τις κατηγορίες αυτές ως «παραληρηματικές», ενώ το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Οι Ιταλοί σχολιαστές τονίζουν ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρχηγό της ιταλικής κεντροδεξιάς, συνεχίζουν να εκτραχύνονται. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα εμφανές, σε περίπτωση κυβερνητικής κρίσης, με νέες, απευθείας διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.