Βενιζέλος: «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» μετά τις εκλογές

Βενιζέλος: «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» μετά τις εκλογές

«Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού», δήλωσε σε προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη.

Το εθνικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, μετά την κρίση και το Μνημόνιο, παρουσίασε στην χθεσινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση προγραμμάτων για τη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, μέσα από την ανάπτυξη, την αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας (τουρισμός κ.ά.).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το δίλημμα των εκλογών, λέγοντας πως «Ο λαός θα αποφασίσει εάν θέλει το βράδυ των εκλογών να βγουν και να λένε ότι υπάρχει κρίση σταθερότητας ή να κάνουμε το τελευταίο βήμα, ένα “ντου” όλοι μαζί, ως έθνος και ως κοινωνία, για να απαλλαγούμε οριστικά από την κρίση και το Μνημόνιο».

Για την κυβέρνηση τόνισε πως ακόμα και μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ στηρίζεται σε μια εκλογική βάση του 42,5% που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, όμως ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών θα παίξει ρόλο και η εντύπωση που θα δημιουργηθεί διότι έχει σχέση με την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε στο 2009» και κατηγόρησε όσους υπόσχονται κάτι τέτοιο ότι«διακινδυνεύουν την πορεία της χώρας».

«Η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είναι παντού», είπε ο κ. Βενιζέλος, επικαλούμενος τα υψηλά ποσοστά και τις επιτυχίες συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ σε μαζικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θέλει την κρίση ως «πολιτική τροφή, γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχει». «Τέτοια μανία, να μείνει η χώρα σε καθεστώς εξάρτησης, γιατί χωρίς αυτό δεν υπάρχουν», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι έρχονται νέα μέτρα σημείωσε: «Θα μείνουν με την όρεξη. Ατύχησαν. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετατρέψει τις εκλογές σε «δημοψήφισμα» κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης, αλλά «δεν του βγήκε» και το εγκατέλειψε. Άσκησε κριτική στην πρόταση του Μανώλη Γλέζου για «αναγκαστικό δάνειο» από καταθέτες και είπε πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τους καταθέτες να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική μνεία στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου, που ήταν παρόντες και σημείωσε ότι δεν είναι υποψήφιοι της «Ελιάς» ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά εκφράζουν την ευρύτατη δημοκρατική συμπαράταξη την οποία επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ψήφο «σταθερότητας» ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις εκλογές

Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε “τσόντα” ούτε ουρά»