Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάηκε στα αποδυτήρια»

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάηκε στα αποδυτήρια»

«Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα λιτότητας» διαβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Η στρατηγική εφόδου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευρωεκλογές κάηκε στα αποδυτήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά  και διαβεβαίωσε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάρει νέα μέτρα λιτότητας. Επίσης ανέφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντάσσεται με τις ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η συμφωνία που επετεύχθη με την τρόικα είναι η τελική συμφωνία πριν την έξοδο της χώρας από την κρίση: «Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς πολυμερούς εποπτείας, όμως θέλουμε να πάψει η Ελλάδα να θεωρείται παρίας».

Ακόμη συμπλήρωσε πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το κομβικό σημείο που ξεκινούν όλα τα άλλα, γιατί έτσι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει τη σταδιακή και μερική αποκατάσταση των αδικιών. «Έχετε δει αντιπολίτευση να γλείφει την τρόικα και να της λέει φανείτε σκληροί απέναντι στην κυβέρνηση γιατί λέει ψέματα;» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος σε απόψεις που εκφράζονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πραγματικό.

Θύμισε πως η δημοσιονομική προσαρμογή αγγίζει τα 28 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 επιτεύχθηκαν πριν τις εκλογές του 2012. Επιπλέον σημείωσε πως με τη συμφωνία επιβεβαιώθηκε η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού λέγοντας ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, επειδή το 80% του ελληνικού δημοσίου χρέους δεν βρίσκεται στην αγορά, αλλά στα χέρια των κρατών μελών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Μόνο 20% κυκλοφορεί στην αγορά, είπε και πρόσθεσε πως θα μετακυλίστουν οι δόσεις για μερικά χρόνια, προκειμένου να πληρωθούν τα τοκοχρεωλύσια. Διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, γεγονός που όπως υποστήριξε είναι συνώνυμη της αποκατάστασης της ομαλότητας και της κυριαρχίας.

Διαβάστε ακόμη: Οι 50 αλλαγές που σαρώνουν την αγορά