Βενιζέλος: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο η συνέντευξη Βαρουφάκη

Βενιζέλος: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο η συνέντευξη Βαρουφάκη

«Δείχνει το μέγεθος της ιστορικής, πολιτικής και νομικής ευθύνης του κ. Τσίπρα» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πολλές πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και οι αποκαλύψεις του για την κρίσιμη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού με τους εταίρους. Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η συνέντευξη του κυρίου Βαρουφάκη είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, που δείχνει το μέγεθος της ιστορικής, πολιτικής και νομικής ευθύνης του κ. Τσίπρα και της ομάδας του», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους και με τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έπαιξαν όντας ανίκανοι και ταυτόχρονα κυνικοί τυχοδιώκτες. Η διαφορά είναι ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε και θέλει το γάντζωμα στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ήθελε να μας πάει στο τρίτο μνημόνιο κρύβοντάς το, ενώ ο κ. Βαρουφάκης ήταν πιο φιλόδοξος, ήθελε να απειλήσει την ευρωζώνη με διάλυση, χωρίς να καταλαβαίνει ποιο θα είναι το κόστος για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εξεταστική με αφορμή τη συνέντευξη: «Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει από το 2000 έως και σήμερα πώς φτάσαμε ώς εδώ αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά τα όσα αποκαλυπτικά ακούσαμε και χθες βράδυ από τον κ. Βαρουφάκη», αναφέρεται σε σχόλιο της Φώφης Γεννηματά.

Επισημαίνοντας ότι αναμένε τη στάση του πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι ο κ.Τσίπρας έσπευσε τον περασμένο Ιούλιο «κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή να καλύψει το πολύτιμο asset για τη χώρα, όπως χαρακτήριζε τον κ. Βαρουφάκη.

ΝΔ: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός
«Όπως όλοι οι Έλληνες περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. πρωθυπουργό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης μαζί διαπραγματεύτηκαν και διαχειρίστηκαν το ζωτικό θέμα της ελληνικής οικονομίας και επομένως την τύχη της χώρας και την καθημερινότητα των Ελλήνων.
«Μαζί οδήγησαν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα, όπως το ασφαλιστικό. Το θέμα που έχει προκύψει με τη χθεσινή μαρτυρία-απολογία του πρώην υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα είναι πολύ σοβαρό. Δεν απαντιέται με “κύκλους”», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.