Βερναρδάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση του πολιτικού προσωπικού

Βερναρδάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση του πολιτικού προσωπικού

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τη βουλευτική αποζημίωση.

Την κατάθεση, σήμερα, του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε δήλωση που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι αντικείμενο ήταν «να δούμε μια φορολόγηση των βουλευτικών αποζημιώσεων και μια μείωση των μισθών των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των στελεχών όλων των ΔΕΚΟ και όλων των μελών Διοικητικών Συμβουλίων και προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών».

Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε πως «η λογική είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση του πολιτικού προσωπικού και μάλιστα του ανώτερου πολιτικού προσωπικού, τη στιγμή που ο λαός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Eπομένως πρέπει να δούμε μια συνολική μείωση των αποδοχών και των προνομίων που απολαμβάνει το κεντρικό πολιτικό προσωπικό της χώρας».

«Για τον σκοπό αυτό», συμπλήρωσε, «σήμερα θα κατατεθεί αντίστοιχο νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει όλες αυτές τις μειώσεις και τις ρυθμίσεις».