Βερολίνο: Η υπόθεση με τις πολεμικές επανορθώσεις έχει κλείσει

Βερολίνο: Η υπόθεση με τις πολεμικές επανορθώσεις έχει κλείσει
epa05412359 German Chancellor Angela Merkel delivers a speech to the German Bundestag in Berlin, Germany, 07 July 2016. In her government declaration the Chancellor outlined the German strategy for the upcoming NATO summit. EPA/SOPHIA KEMBOWSKI

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις Τσίπρα για τις γερμανικές οφειλές.

Το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα έχει «ρυθμιστεί οριστικά νομικά και πολιτικά» επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σε ό,τι αφορά το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, ο Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε την πάγια γερμανική θέση ότι το θέμα έχει «νομικά και πολιτικά ρυθμιστεί οριστικά».

Όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, η γερμανική κυβέρνηση «δεν έχει καμία πρόθεση υπό οποιαδήποτε μορφή να ξεκινήσει επίσημα διαπραγματεύσεις και συζητήσεις ή κάτι παρόμοιο με την ελληνική κυβέρνηση για τις επανορθώσεις». Συγχρόνως όμως ο κ. Σέφερ δεν απέκλεισε ρητά ότι το θέμα αυτό πιθανώς να αποτελέσει αντικείμενο των συζητήσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ελληνικού και του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.