Βεσυρόπουλος: Έχει ξεκινήσει η εκλογίκευση του φορολογικού συστήματος

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο είχε την Πέμπτη αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Έχει ξεκινήσει η πορεία εκλογίκευσης του φορολογικού συστήματος και αποκατάστασης των ανισοτήτων και των λαθών, τόσο στο γενικότερο φορολογικό σύστημα όσο και στις 120 δόσεις, υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος (φωτο) κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) χθες Πέμπτη.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην αγορά και οι σχετικές προτάσεις της Συνομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, από την ΕΣΕΕ τέθηκαν ως θέματα η αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, οι αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ, η αποκατάσταση των αδικιών στον ΕΝΦΙΑ, η πορεία προς την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος κ.α. Παράλληλα, έγινε διεξοδική συζήτηση επάνω στην πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για μια περισσότερο χρηστική πάγια ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας πρότεινε και ο υφυπουργός δέχθηκε τη δημιουργία μίας «ανοικτής γραμμής» συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο και στη συνομοσπονδία με συνεχείς επαφές και ειλικρινή διάλογο για τις αναγκαίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Σχετικά άρθρα