Victoria’s Secret: Τέλος εποχής για την αυτοκρατορία των αισθήσεων – Μισό δισ. δολάρια το deal για την πώληση της εταιρείας

Victoria’s Secret: Τέλος εποχής για την αυτοκρατορία των αισθήσεων – Μισό δισ. δολάρια το deal για την πώληση της εταιρείας
epa07152490 US model Taylor Hill poses on the runway during the 2018 Victoria's Secret fashion show at Pier 94 in New York, New York, USA, 08 November 2018. EPA/JASON SZENES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για πολλά χρόνια τα show της Victoria’s Secret ήταν η απόλυτη φαντασίωση ανδρών και γυναικών. Τα εσώρουχα της εταιρείας ήταν συνώνυμο της αισθησιακής χλιδής, αλλά και μη ρεαλιστικών απεικονίσεων του γυναικείου σωματότυπου.

Και μετά ήρθαν οι καταγγελίες για δίαιτες πείνας των Αγγέλων της εταιρείας, για καψόνια και σωματικά βασανιστήρια, για εξαντλητικές προπονήσεις, αλλά και για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση.

Όσο τα χρόνια περνούσαν, κορίτσια της διπλανής πόρτας αποφάσιζαν ότι τα εσώρουχα είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση που πρέπει να απελευθερώνει και να μην καταπιέζει τα γυναικεία σώματα, κάθε μεγέθους και χρώματος.

Σταρ όπως η Ριάνα και η Λένα Ντάναμ άρχισαν να συγκεντρώνουν την προτίμηση του γυναικείου πληθυσμού, όταν άρχισαν να λανσάρουν ή να διαφημίζουν εσώρουχα πιο φιλικά προς το γυναικείο σώμα. Σταδιακά τα διάσημα shows με τα Αγγελάκια της Victoria’s Secret άρχισαν να χάνουν την αίγλη τους και την τηλεθέαση που εκτοξεύοταν πριν από κάποια χρόνια.

Τα καταστήματα του διάσημου brand άρχισαν να κατεβάζουν ρολά το ένα μετά το άλλο και κάπως έτσι φτάσαμε στην είδηση της πώλησης της διάσημης εταιρείας, για την ακρίβεια στην πώληση του 55%, μια κίνηση που αποφασίστηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία L Brands Inc.

Η φίρμα πωλήθηκε στην Sycamore Partners αντί του ποσού των 525 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ποσό του 1 δις, κάτι που όμως δεν ίσχυε, καθώς όπως μεταδίδει ο ξένος Τύπος, η εταιρεία μετά από τέτοιες ζημίες δεν ήταν εις θέσιν για τέτοιες διαπραγματεύσεις.

Ας σημειωθεί ότι η Sycamore Partners συμφώνησε να αγοράσει το 55% της Victoria’s Secret και η L Brands θα διατηρήσει το 45%. Η πώληση του θρυλικού brand εσωρούχων έρχεται μετά τον σάλο για τα σκάνδαλα γύρω από την Victoria’s Secret και την μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, ο ιδρυτής της εταιρείας και δισεκατομμυριούχος Leslie Wexner δεν θα είναι πλέον πρόεδρος της εταιρείας.

Πηγή: peoplegreece.com