Βίκος: Συνεχίζει ανοδικά και το 2018

Βίκος: Συνεχίζει ανοδικά και το 2018

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4%-5% αναμένει για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών Βίκος Α.Ε.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και στην πολυτιμότερη πηγή ζωής, το νερό, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. κλείνει 26 χρόνια εμφιάλωσης, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Βίκος το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αγορά και αποτελεί τον market leader της.

Από το πρώτο μπουκάλι νερού που εμφιαλώθηκε, έως την παραγωγή και διανομή της Βίκος Cola και των Φυσικών Μεταλλικών Αναψυκτικών «Βίκος», τα οποία εισήλθαν στην αγορά το 2015, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. αποτελεί μία κορυφαία και πρωτοπόρα εταιρεία στον τομέα εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ιστορία ξεκινάει από την ίδρυση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., κοντά στο φαράγγι του Βίκου, σε μια παρθένα περιοχή που χαρακτηρίζεται από πολλές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, μακριά από κάθε βιομηχανική και αστική δραστηριότητα, όπου αναβλύζουν οι πηγές του νερού «Βίκος». Το νερό της περιοχής ήταν ανέκαθεν γνωστό για τις χωνευτικές και διουρητικές του ικανότητες καθώς και την ευχάριστη γεύση του και το ιδιαίτερο μικροκλίμα της, ευνοεί την απρόσκοπτη συλλογή και εμφιάλωσή του απευθείας από τις πηγές, χωρίς καμία επεξεργασία. Γρήγορα η εταιρεία προχωρά στη διανομή του σε κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό και αμέσως κατατάσσεται στην κορυφή των προτιμήσεων του Έλληνα καταναλωτή.

Ηδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της και έως σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η εταιρεία επιδίδεται σε ενέργειες αναβάθμισης τόσο των κτηριακών εγκαταστάσεων και του τεχνικού εξοπλισμού, με την υιοθέτηση νέων τεχνικών και τεχνολογιών, όσο και των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή και εμφιάλωση, με επενδύσεις ύψους συνολικά 110 εκ. ευρώ. Σήμερα απασχολεί 300 υπαλλήλους και προσφέρει ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δυναμική και τον καθοριστικό της ρόλο στα δρώμενα της ελληνικής αγοράς.

Παράλληλα, η συνεχής εκπαίδευση και βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού της εταιρείας, η συνεχής προστασία του ευρύτερου περιβάλλοντος (εσωτερικού και εξωτερικού) των εγκαταστάσεων δημιουργούν το κατάλληλο υπόστρωμα για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας του τελικού προϊόντος και, ακόμη, την παραγωγή νέων προϊόντων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του εν δυνάμει ενδιαφερόμενου κοινού.

Σήμερα η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. διακρίνεται συνεχώς χάρη στο όραμα και τη δυναμική της δράση στο χώρο των εμφιαλώσεων. Η πρόσφατη καινοτόμα και δυναμική εισαγωγή της στον τομέα παραγωγής αναψυκτικών — τα μόνα που στη σύσταση τους περιέχουν φυσικό μεταλλικό νερό – και η συνεχής εξέλιξή της, την καθιστούν μια εταιρεία πρότυπο στην Ελλάδα και διεθνώς, επισημαίνει η εταιρεία.

Ενώ μεγάλος αριθμός εταιρειών στρέφεται στο εξωτερικό, η Βίκος Α.Ε. συνεχίζει τις επενδύσεις, εκφράζοντας την ισχυρή πεποίθησή της για τη θετική πορεία της χώρας μας στο μέλλον, αναμένοντας αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 4% – 5% σε σχέση με πέρσι, ειδικά στα προϊόντα των αναψυκτικών, καταλήγει η ανακοίνωση.