«Βίκος Street Relays» στον Πειραιά για τέταρτη χρονιά

«Βίκος Street Relays» στον Πειραιά για τέταρτη χρονιά
Greece November 06 # Vikos Street Relays. Photos from the Piraeus Street Relays 2016. photos | azsportsimages

Στο Πασαλιμάνι θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου οι αγώνες σκυταλοδρομίας.

Με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών, αλλά και πολλών πολιτών, ο Πειραιάς υποδέχεται, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τους αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays», οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι.

Οι φετινοί αγώνες «Βίκος Street Relays Πειραιάς» είναι αφιερωμένοι στον αείμνηστο Τάκη Βεντίκο, ενώ έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση για την θεραπεία του 17χρονου πρωταθλητή καταδύσεων, Ανδρόγεω Σαμψάκη-Μπακόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια προπόνησης και πρέπει να υποβληθεί σε πολυέξοδες θεραπείες για να μπορέσει να επανέλθει.

«Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου, τον οποίο κάθε χρόνο αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι αθλητές, αλλά και πολίτες», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. «Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία. Δεν τρέχουμε για την νίκη, τρέχουμε για να περάσουμε καλά και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όσους μας χρειάζονται», δήλωσε ακόμη ο δήμαρχος Πειραιά.

Υπενθυμίζεται, πως ακόμα μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, είχε τον ίδιο σκοπό, αφού μέρος από τα έσοδα της παράστασης «Καλιγούλας» με τον Γιάννη Στάνκογλου, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου, θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του νεαρού πρωταθλητή.

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τον κόσμο στον μαζικό αθλητισμό» ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου και εξήγησε: «Τα “Street Relays” είναι η καλύτερη ευκαιρία γιατί μπορούν να αγωνιστούν από μικρά παιδιά έως μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, αλλά και πρωταθλητές και ομάδες».

Μιλώντας για τον κοινωνικό χαρακτήρα των αγώνων, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ επεσήμανε: «Κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να βοηθήσουμε έναν Έλληνα πρωταθλητή, ένα παιδί το οποίο τραυματίστηκε στον χώρο όπου έκανε προπόνηση, τον Ανδρόγεω Σαμψάκη. Δεν έχει σημασία ότι ήταν πρωταθλητής. Έχει σημασία ότι έκανε αυτό που αγαπούσε. Εμείς σταθήκαμε δίπλα στην οικογένεια, αλλά χρειάζεται η βοήθεια όλων μας, γιατί από δω και πέρα η θεραπεία του είναι και πολύ κοστοβόρα και χρονοβόρα. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά, έχουμε επαφή πολύ συχνή με την οικογένειά του, γίνονται προσπάθειες να φύγει στο εξωτερικό» ανέφερε η κ. Αντωνάκου.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ και ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, τόνισε πως «όσα περισσότερα είναι τα χαμόγελα στην πλατεία Κανάρη και το Πασαλιμάνι, τόσα περισσότερα χρήματα θα συγκεντρωθούν για έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη. Ο αθλητισμός είναι ζωή, ο αθλητισμός είναι χαμόγελο» είπε ο κ. Γέμελος.

«Με την παρουσία όλων των αθλητών δίνουμε ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία κι αυτό θέλουμε να προάγουμε» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρεσβευτής των αγώνων και ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης.

Oι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.