Βίντεο: Η Αμάντα Νοξ υπερασπίζεται την αθωότητα της

Βίντεο: Η Αμάντα Νοξ υπερασπίζεται την αθωότητα της

Μετά από μακρά δίκη, δικαστήριο της Ρώμης την καταδίκασε για την δολοφονία Βρετανού φοιτητή στην Περούτζια το 2007.

Την πρώτη της συνέντευξη στην εκπομπή «Good Morning America» , παραχώρησε η Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ, μετά την απόφαση Ιταλικού δικαστηρίου που την έκρινε ένοχη μαζί με τον πρώην φίλο της για τη δολοφονία ενός Βρετανού φοιτητή στο διαμέρισμά τους στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας το 2007. Σε μία μακρά δίκη που τράβηξε τα φλας της δημοσιότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και κράτησε συνολικά 11 ώρες, το σώμα των 80 δικαστών του δικαστηρίου την καταδίκασε σε 28 χρόνια φυλάκιση .

Τη νύχτα της 1ης Νοεμβρίου του 2007, η 21χρονη Μέρεντιθ Κέρτσερ, φοιτήτρια από το Λιντς, βρέθηκε στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ στην Περούτζια, ημίγυμνη, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το σώμα της έφερε 47 μαχαιριές. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.

Η Νοξ είχε αρχικά καταδικαστεί σε 26ετή κάθειρξη, αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε στην έφεση, αφού είχε μείνει τέσσερα χρόνια στη φυλακή στην Περούτζια.

Η νεαρή Αμερικανίδα δεν γύρισε στην Ιταλία για τη δίκη αλλά πληροφορήθηκε την απόφαση στη γενέτειρά της, το Σιάτλ των ΗΠΑ, από όπου δήλωσε πως η απόφαση είναι λάθος και άδικη.

good morning america

«Δε μπορούσα να πιστέψω αυτό που ακούω» δήλωσε στην εκπομπή και συμπλήρωσε: «Ένιωσα σαν να με πάτησε τρένο. Δεν περίμενα να συμβεί. Περίμενα πολλά περισσότερα από την ιταλική δικαιοσύνη». «Με βρήκαν αθώα πριν, πως μπορούν τώρα να αλλάζουν έτσι την απόφαση τους» αναρωτήθηκε.

«Δεν είμαι έτοιμη να γυρίσω στην Ιταλία. Ποτέ δεν θα το κάνω με την θέληση μου» δήλωσε η Αμάντα Νοξ. «Θα παλέψω μέχρι το τέλος. Δεν είναι σωστή και δίκαιη η απόφαση και θα κάνω ότι μπορώ. Αλλά χρειάζομαι βοήθεια. Δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου» κατέληξε.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα παιχτεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, το οποίο όμως δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν τον Απρίλιο του 2015.