Βίντεο: H χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Amazon που συγκίνησε

Βίντεο: H χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Amazon που συγκίνησε

Μια συγκινητική διαφήμιση για τα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε ο διαδικτυακός γίγαντας Amazon, η οποία έχει κάνει αίσθηση τις τελευταίες ώρες στα social media.

To σποτ δύο λεπτών με κεντρικό σύνθημα «Τhe Show Must Go On» παρουσιάζει με αποφασισμένη μπαλαρίνα που χορεύει για τους γείτονές της στο χιόνι μετά την ακύρωση της παράστασής της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διαφήμιση της Amazon ξεκινά με ένα νεαρό κορίτσι που κάνει μαθήματα μπαλέτου σε μια σχολή χορού και ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη παράσταση. Ωστόσο, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της αναγκάζονται να «μείνουν στο σπίτι» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η μπαλαρίνα συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις της μέσω Zoom μαζί με άλλους χορευτές, αλλά σοκάρεται όταν μαθαίνει ότι η παράστασή της ακυρώνεται λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Βλέποντας την θλίψη της, η οικογένειά της αποφασίζει να οργανώσει μια ειδική μοναδική παράσταση γι’ αυτήν, διανέμοντας φυλλάδια σε φίλους και γείτονες για ένα σόου με τίτλο «The Show must go on».

Στην συνέχεια, η μπαλαρίνα φορά την στολή της και βγαίνει έξω στο χιόνι όπου δίνει μια μοναδική παράσταση για τους γείτονες που παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους. Πολλοί σπεύδουν να πάνε στα παράθυρά τους για να δουν την χορεύτρια στο κρύο, προτού βγουν έξω για να χειροκροτήσουν την απόδοσή της. Εξάλλου, κάτι ανάλογο συνέβη σε πολλές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στην περίπτωση του Ιταλού dj που έπαιζε μουσική από το μπαλκόνι του.

Δείτε το βίντεο:

Στο διαφημιστικό ακούγεται το τραγούδι «The Show Must go on» των Queen και σκηνοθετήθηκε από την βραβευμένη Μελίνα Ματσούκα, της οποίας οι προηγούμενες σκηνοθετικές δουλειές περιλαμβάνουν μουσικά βίντεο για την Μπιγιονσέ και την Ριάνα.

Η σκηνοθέτις έχει βραβευτεί δύο φορές με βραβείο Grammy και 4 φορές στα MTV Video Music Awards για τη δουλειά της στα βίντεο κλιπ των τραγουδιών «We Found Love» και «Formation” ενώ έχει τιμηθεί και με το βραβείο Franklin J. Schaffner Alumni Medal από το American Film Institute. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, ανάμεσά τους και οι Rihanna, η Beyoncé, η Kylie Minogue, η Solange Knowles, ο Ne-Yo, η Jennifer Lopez, η Katy Perry και η Lady Gaga.

H Μελίνα έχει ελληνικές ρίζες από τον πατέρα της ενώ η μητέρα της έχει αφρικανική-κουβανέζικη καταγωγή. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πήρε ειδικότητα στη σκηνοθεσία των βίντεο κλιπ.