Βίντεο: Η Ακαδημία Τεχνών «κόβει» live την ομιλία του Drake στα βραβεία Grammy

Βίντεο: Η Ακαδημία Τεχνών «κόβει» live την ομιλία του Drake στα βραβεία Grammy

Τι απαντά ο Καναδός ράπερ.

O Drake είχε ένα σημαντικό μήνυμα να απευθύνει στους συναδέλφους του καλλιτέχνες στη διάρκεια της χθεσινής τελετής απονομής των Μουσικών Βραβείων Grammy, αλλά η αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται.

Ο Καναδός ράπερ κέρδισε βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερου Ραπ Τραγουδιού για το «God’s Plan» με συνυποψήφιους τους Travis Scott’s με το «SICKO MODE», Jay Rock’s με το «King’s Dead» και τους «WIN» και Eminem με το «Lucky You».

Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο ο Drake είπε: «Σε όλους τους συναδέλφους μου που κάνουν μουσική από την καρδιά τους και λένε την αλήθεια, θέλω να ξέρουν: Παίζουμε σε ένα παιχνίδι που βασίζεται στην προσωπική άποψη, όχι σε ένα παιχνίδι που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Οπότε δεν είναι όπως το NBA, στο οποίο στο τέλος της χρονιάς κρατάνε ένα τρόπαιο, επειδή πήραν τις σωστές αποφάσεις ή κέρδισαν τα παιχνίδια».

Φάνηκε επίσης, να αναφέρεται στην ιστορία της Ακαδημίας σε σχέση με τη χιπ χοπ μουσική και τους έγχρωμους καλλιτέχνες. «Αυτή είναι μια βιομηχανία, στην οποία μερικές φορές μία ομάδα ανθρώπων μπορεί να μην καταλαβαίνει τι έχει να πει ένας μιγάς από τον Καναδά ή ένα κορίτσι ισπανικής καταγωγής από τη Νέα Υόρκη ή ένας “αδελφός” από το Χιούστον, Travis [Scott]. Το θέμα είναι ότι έχετε ήδη κερδίσει αν έχετε ανθρώπους που τραγουδούν τα τραγούδια σας λέξη προς λέξη, αν είστε ήρωας στην πατρίδα σας… Κοιτάξτε, αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κανονικές δουλειές, που βγαίνουν στη βροχή και το χιόνι, ξοδεύοντας χρήματα για να αγοράσουν εισιτήρια για τα σόου σας, δεν χρειάζεστε αυτό εδώ τώρα» συνέχισε δείχνοντας το βραβείο που κρατούσε στα χέρια του. «Έχετε ήδη κερδίσει» πρόσθεσε.

Ξαφνικά, το μικρόφωνο του Drake σίγησε στο στάδιο και στην τηλεοπτική μετάδοση προβλήθηκε διαφήμιση. Οι θεατές έσπευσαν στο Twitter για να εκφράσουν την έκπληξή τους γι’ αυτό που κάποιοι εξέλαβαν ως λογοκρισία.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter ο Drake ρωτήθηκε στα παρασκήνια, αν θα ήθελε να πάει πίσω στη σκηνή και να ολοκληρώσει την ομιλία του, αλλά αρνήθηκε τονίζοντας ότι είναι «ευτυχής» με αυτά που είπε και ότι «δεν είχε να προσθέσει κάτι άλλο».

Ο Καναδός σούπερ σταρ της ραπ, ο οποίος έκανε εμφάνιση-έκπληξη, καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δεν θα βρεθεί στο Staples Arena, στο Λος Άντζελες στην τελετή απονομής των Grammy, είχε και παλιότερα τεταμένες σχέσεις με την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ.

Το 2017 δεν παρέστη, λόγω συναυλιών, αλλά κέρδισε δύο βραβεία για το «Hotline Bling». Όμως αργότερα είπε ότι «δεν τα ήθελε» υποστηρίζοντας ότι το τραγούδι έπρεπε να αναγνωριστεί ως ραπ κομμάτι.

Ο παραγωγός της τελετής απονομής των Grammy, Κεν Έρλιχ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στους New York Times ότι ο Drake, ο Kendrick Lamar και ο Childish Gambino αρνήθηκαν να εμφανιστούν και να τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια της απονομής.

Δείτε ακόμη: Βραβεία Grammy 2019: Οι νικητές και οι δυναμικές γυναικείες παρουσίες (Φωτογραφίες και Βίντεο)