Βίντεο: Η επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα

Βίντεο: Η επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στη συγκέντρωση ποντιακών ενώσεων μπροστά από τη βουλή - Μικρές συμπλοκές πολιτών με τα ΜΑΤ.

Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, που βρίσκονταν στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα.

Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προπηλάκισαν και χτύπησαν το βουλευτή της ΝΔ, πριν προλάβουν τα ΜΑΤ να επέμβουν. Η ομάδα ατόμων που φωνάζει “αλήτες, προδότες, πολιτικοί” – ένα σύνθημα που έχει συνδεθεί με τη Χρυσή Αυγή- και κινείται προς το μέρος του βουλευτή, περνά ανάμεσα από τα ΜΑΤ για να του επιτεθεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών, ενώ λόγω των επεισοδίων, η Προεδρική Φρουρά αποχώρησε από το σημείο.

1/3

Δηλώσεις Κουμουτσάκου στη βουλή

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών, μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος – έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων – αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε (σ.σ. προς τον Ν. Φίλη», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη στο Σύνταγμα.

Όπως είπε ο βουλευτής, επειδή είδε πρόσωπα, ξέρει υπό την καθοδήγηση ποίων έδρασαν αυτοί οι τραμπούκοι, «αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ποντιακών Σωματείων». «Και αυτοί που το έκαναν, είναι οι πνευματικοί πατέρες, έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας κι ότι πιο ακραίο υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος ζήτησε συνολική καταδίκη για αυτά που έγιναν, αλλά, πρόσθεσε πως ο κ. υπουργός (εννοώντας τον Νίκο Φίλη) ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι πυροδότησε και να πράξει αναλόγως.

Την αυτονόητη καταδίκη του Σώματος, εξέφρασε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος.

ΝΔ: Φασιστοειδή χτύπησαν τον Κουμουτσάκο

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και καταδικάζει τους «τραμπουκισμούς».

Υπογραμμίζει δε ότι ο κ. Κουμουτσάκος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού και αναφέρει ότι τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο» αναφέρει.
Καλεί δε την αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση και τους υπουργούς «που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Απάντηση Μαξίμου με αιχμές κατά της ΝΔ

Βολές εναντίον της ΝΔ ότι με τη στάση της απέναντι στις δηλώσεις Φίλη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με αποτέλεσμα να υπάρξει ξυλοδαρμός βουλευτή της από φασιστικά στοιχεία εξαπολύει η κυβέρνηση

Όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού η ΝΔ πήρε μια τοποθέτηση την οποία είχε κάνει ο κ. Φίλης δύο χρόνια πριν, την φούντωσε και όταν κανείς παίζει με αυτά τα πράγματα αυτό που καταφέρνει είναι να απελευθερώσει τις δυνάμεις του μίσους.

Έβγαλαν με τη στάση τους ξανά τους φασίστες από τα ντουλάπια, βρέθηκαν ξαφνικά οι φασίστες στους δρόμους με αποτέλεσμα να προπηλακίζεται με άγριο τρόπο και άδικα ο βουλευτής της ΝΔ έλεγαν χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση

Φυσικά καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον ξυλοδαρμό του κ. Κουμουτσάκου με τον οποίο μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη και του εξέφρασε την συμπαράσταση της κυβέρνησης  για  την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε στον προαύλιο μάλιστα χώρο της Βουλής και τη βούληση να εντοπιστούν οι δράστες, να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο».

«Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία, ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεϊμαράκης: Ηθικός αυτουργός ο Νίκος Φίλης

Την παραίτηση του Νίκου Φίλη ζήτησε από τη Λαμία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν εις βάρος βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του Γ. Κουμουτσάκου σε συγκέντρωση Ποντίων.

«Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν.Φίλης, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα εξετάσει αν μπορεί συνταγματικά μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση.

Αναδίπλωση Φίλη μετά τα επεισόδια

“Ως υπουργός υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία των Ποντίων τιμώ τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στον Πόντο και σέβομαι τη μνήμη των απογόνων τους” ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

“Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ως υπουργός ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις” είπε και πρόσθεσε, ότι “δεν υπάρχει στη δημοκρατία αναστολή άποψης. Είναι γενοκτονία άποψης να πούμε ότι βάζουμε τις απόψεις μας στον πάγο”.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Παιδείας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου “σε εκείνους που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του Φύσσα ” και τόνισε:

“Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού μπροστά στους τραμπούκους που αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν, είναι εδώ παρόντες και απειλούν τη δημοκρατία”.

Καταλήγοντας ο κ. Φίλης ζήτησε “να πρυτανεύσει πνεύμα λογικής και δημοκρατικού τόξου στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και τόνισε ότι αυτό το οποίο απειλείται είναι η δημοκρατία και αυτό που υφιστάμεθα σήμερα, είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα “.

Η αστυνομία μελετά ήδη τα βίντεο της επίθεσης

Τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ποντιακών σωματείων, μελετά η αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του ξυλοδαρμού .

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή αναζητείται ο διαδηλωτής με το μαύρο τζόκεϊ ο οποίος έχει αναγνωρισθεί από το βίντεο την ώρα που χτυπάει με γροθιά τον κ. Κουμουτσάκο .

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση και δεν αποκλείεται να διαταχθεί έρευνα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν όπως έπρεπε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πάντως όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερος αξιωματικός, οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δεν ήταν ενημερωμένοι για την παρουσία του κ. Κουμουτσάκου στο σημείο και είδαν ξαφνικά έναν άνθρωπο να δέχεται επίθεση. Αμέσως κινήθηκαν προς το σημείο και τον φυγάδευσαν ενώ τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν με τους επιτιθέμενους τους οποίους απώθησαν.

Καταδίκασαν την επίθεση κόμματα και οργανώσεις Ποντίων

Την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, από τραμπούκους που βρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι οργανώσεις των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος σήμερα το απόγευμα, καταδίκασαν τα κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Κουμουτσάκος, δέχθηκε επίθεση ενώ πήγαινε προς την Βουλή, από ομάδα τραμπούκων, οι οποίοι βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών.

Την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκτός από τα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής , καταδίκασαν και οι οργανώσεις των Ποντίων, που οργάνωσαν την συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ξευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στην ολομέλεια του σώματος , αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε και έχοντας εμφανή στο πρόσωπο του τα σημάδια από την επίθεση αυτή.

Ο βουλευτής της ΝΔ θα υποβάλλει μήνυση κατά των δραστών.

Πηγές: news247.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ