Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης στον Μάριο Ντράγκι

Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης στον Μάριο Ντράγκι

«Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ» φώναξε η διαδηλώτρια την ώρα που σκαρφάλωσε στο τραπέζι μπροστά από τον Μάριο Ντράγκι.

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διακόπηκε για λίγο σήμερα όταν μια νεαρή γυναίκα ανέβηκε στο πόντιουμ.

Η νεαρή γυναίκα, περίπου 20 ετών, σκαρφάλωσε στο τραπέζι μπροστά από τον Ντράγκι φωνάζοντας στα αγγλικά: «Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ», ένα σύνθημα που είχε γράψει και στο μπλουζάκι της, ενώ παράλληλα πέταξε κομφετί.

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ διακόπηκε για μερικά λεπτά και η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα.

Ο Ντράγκι, ο οποίος σήκωσε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του από την επίθεση, έμοιαζε έκπληκτος, όμως δεν τραυματίστηκε και λίγο αργότερα συνέχισε χαμογελαστός τη συνέντευξη Τύπου.

Η ΕΚΤ σταμάτησε την απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου την ώρα που άνδρες της ασφάλειας άρπαξαν τη νεαρή για να την απομακρύνουν.

Εκείνη πάντως πρόλαβε να σηκώσει το χέρι της και να σχηματίσει με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης χαμογελώντας, καθώς δύο άνδρες με γκρι κοστούμια την απομάκρυναν κρατώντας την από τα χέρια και τα πόδια.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα της γυναίκας ούτε και οι λόγοι της διαμαρτυρίας της.

Δείτε το επίμαχο βίντεο: