Βίντεο: Η καντάδα των γενεθλίων της Άνγκελα Μέρκελ

Βίντεο: Η καντάδα των γενεθλίων της Άνγκελα Μέρκελ

Τα 60α της γενέθλια γιόρτασε στη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος με δώρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες και το τραγούδι ενός Γερμανού δημοσιογράφου.

Οι, όπως αποδείχθηκε, αδιέξοδες διαπραγματεύσεις για τη στελέχωση της Κομισιόν και του Eurogroup μάλλον δεν άφησαν την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να γιορτάσει όπως θα επιθυμούσε τα 60α γενέθλιά της, που την βρήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια συνηθισμένη αίθουσα στις Βρυξέλλες μαζί με τους ηγέτες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών.

Πάνω που η Γερμανίδα καγκελάριος νόμιζε πως οι Ευρωπαίοι ομόλογοί της την είχαν ξεχάσει, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ανέλαβε να την εκπλήξει ευχάριστα, προσφέροντάς της λουλούδια, αφρώδη οίνο και μια μπλούζα της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας που κέρδισε το Μουντιάλ, την οποία είχαν υπογράψει όλοι οι άλλοι ηγέτες.

«Έτσι θα έχει και τις δύο ομάδες», είπε χαμογελώντας προς τους δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας, «Η Ευρώπη θεωρεί πως η Μέρκελ κέρδισε».

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, η καγκελάριος, λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε ήδη δεχθεί μια ποδοσφαιρική μπάλα στη διάρκεια συνεδρίασης του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τη νίκη της χώρας της στον τελικό με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το «κερασάκι στην τούρτα» δεν άργησε να έρθει, καθώς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ένας δημοσιογράφος της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ZDF συνεχάρη την Μέρκελ για τα γενέθλιά της… τραγουδώντας της!

«Θα έπρεπε να είχα τραγουδήσει κι εγώ, θα ήταν καλύτερα», αστειεύθηκε η Μέρκελ. «Καληνύχτα. Σας ευχαριστώ για τη σερενάτα!», είπε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου.

Η καγκελάριος θα συνεχίσει τους εορτασμούς με ένα πάρτυ γενεθλίων με περίπου 1.000 προσκεκλημένους που θα δοθεί προς τιμήν της απόψε στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ, η οποία έχει σπουδάσει φυσικός, έγινε πριν από εννέα χρόνια η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη:

Δεν «τα βρήκανε» οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τη στελέχωση της Κομισιόν

Μπορεί να αποχωρήσει η Μέρκελ από την καγκελαρία;

Η selfie της Μέρκελ στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας