Βίντεo: «Κρύο» αίμα η Μέρκελ: Χαμογελαστή όταν τις πέταξαν ντομάτες

Βίντεo: «Κρύο» αίμα η Μέρκελ: Χαμογελαστή όταν τις πέταξαν ντομάτες
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε το βίντεο.

Ένα απρόοπτο συνέβη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της (CDU) στη Χαϊδελβέργη όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν ντομάτες, από διαφορετική κατεύθυνση καθεμία.

Η «σιδηρά κυρία» Άνγκελα Μέρκελ αντέδρασε ήρεμα μετά τον… «ντοματοπόλεμο».

Κοίταξε την πρώτη ντομάτα που έπεσε κοντά στα πόδια της με τον φακό να την απαθανατίζει χαμογελαστή.

Στη συνέχεια η Μέρκελ έσπευσε να βοηθήσει τη δημοσιογράφο που βρισκόταν κοντά και φορούσε λευκή μπλούζα. Οι πιτσιλιές από τη ρίψη της ντομάτας αποτυπώθηκαν στην μπλούζα της με την Γερμανίδα καγκελάριο να σπεύδει να της προσφέρει ένα χαρτομάντιλο. Αλλά και η Μέρκελ δέχτηκε λίγες πιτσιλιές στο σακάκι της.

Προς το τέλος της εκδήλωσης, κάποιος-κάποιοι είχαν την ιδέα να τις πετάξουν δύο ντομάτες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, 18 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία. Η Καγκελάριος φάνηκε να μην ταράζεται από την αποδοκιμασία και πρόσφερε ένα χαρτομάντηλο στην υπεύθυνη της εκστρατείας της στη Χαϊδελβέργη Claudia von Brauchitsch, πάνω στην οποία κατέληξε η μία από τις δύο ντομάτες.

Στο Πανεπιστήμιο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3.000 άνθρωποι. Μία ομάδα διαδηλωτών την υποδέχτηκε αποκαλώντας την «ψεύτρα» και «προδότρια».